Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravka i Županija osigurale vrijednu predblagdansku donaciju korisnicima Crvenog križa

Paketi s prehrambenim proizvodima i dječjom hranom prvenstveno su namijenjeni obiteljima s više djece

Uslijed opće krize izazvane pandemijom bolesti COVID-19 te uoči nadolazećeg blagdana Uskrsa, Podravka je danas predala vrijednu donaciju gradskim društvima Crvenog križa u Podravini i Prigorju. Donaciju su osigurale Podravka i Koprivničko-križevačka županija preko županijskog Stožera civilne zaštite.

Donacija se sastoji od 500 paketa Podravkinih prehrambenih proizvoda uz dodatnih 250 proizvoda dječje hrane, a ciljano će uoči Uskrsa biti podijeljena prije svega obiteljima s više djece, rekla je zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite Melita Ivančić.

Podravka ni za jedne blagdane ne zaboravlja korisnike Crvenog križa, istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev zahvalivši na vrijednoj donaciji.

– Ovoga puta imat ćemo mogućnost pomoći 500 obitelji na području cijele Koprivničko-križevačke županije. Svako gradsko društvo – Koprivnica, Križevci i Đurđevac – podijelit će ove pakete obiteljima u potrebi na svojem području. U te akcije uključit će se naši brojni volonteri. Akcija je došla u pravi čas s obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo, ali i ovo predblagdansko vrijeme – kazala je Sočev te dodala da je donacija još vrijednija s obzirom na to da su Socijalne samoposluge gotovo prazne, budući da se ne mogu organizirati akcije prikupljanja.

Snimio Marko Posavec.

Župan Darko Koren također je zahvalio Podravki, istaknuvši da kompanija sada pokazuje svoju dimenziju koja se ne iskazuje kroz brojke poput ukupnog prihoda ili dobiti:

– Podravka je daleko iznad toga bila oduvijek. Mislili smo da je vrijeme Domovinskog rata vrijeme kada ćemo Podravku zadnji puta u tom kontekstu doživljavati, ali očito je da je ovo vrijeme i potreba koja se pojavila još jednom pokazala koliko je zapravo Podravka socijalno i društveno osjetljiva kompanija koja pomaže onda kada treba. U svakodnevnom kontaktu sam s predsjednikom Uprave Podravke i njegovim suradnicima. U svakom od tih razgovora on kaže “zovite kad god treba i za što god treba, mi ćemo vam pomoći”.

Snimio Marko Posavec.

Podravka, dodao je župan, spada u najviši krug onih koji su odgovorni za zajednicu i to na svaki način pokazuje, a ovo je možda prilika da se pozovu i drugi, prije svega bankarski sektor:

– Neki dan sam razgovarao s jednom od poslovnih banaka čije je poslovanje dominantno u našoj županiji. Uputio sam zamolbu za pomoć jer pomoć će trebati, prije svega za nabavu zaštitne opreme. Ovo što nam se događa trajat će još neko vrijeme. Upućujem poziv i svim drugim bankama koje posluju na području naše županije, neka se ne ustručavaju: neka se jave našem županijskom stožeru ili meni osobno i neka pomognu – pozvao je župan Koren.

Snimio Marko Posavec.

Direktor Podravkinog poslovnog programa Kulinarstvo Krunoslav Bešvir podsjetio je na nedavnu donaciju vlastitih sredstava Uprave i šireg menadžmenta kompanije te dodao:

– Dosta je humanitarnih aktivnosti u ovo vrijeme. Podravka se ne ustručava, odgovara pozitivno na svaku od njih i trudimo se pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Nažalost, ovih dana i tjedana broj tih ljudi značajnije raste. Aktivnost koja je danas povezana i s Uskrsom, našim blagdanom, kada želimo pokazati dobrotu prema ljudima koji žive na našim prostorima, da im pokažemo da nisu sami i da vide da je Podravka ona snaga koja nosi i naš grad i našu županiju i koja je uvijek tu, spremna pomoći.

Spomenimo i da je koprivnička Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek” dobila vrijednu donaciju tvrtke Belupo – lijekove, medicinski alkohol i druge potrepštine.

zatvori