Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ELEKTRONIČKA SJEDNICA Članovi Županijske skupštine izglasali mjere smanjenja troškova i pomoći gospodarstvu

Elektronička sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održana je jučer.

Većinom glasova donesena je odluka o izmjenama i dopunama proračuna za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu.

– Izmjene i dopune su posljedica promjena koje su se dogodile pojavom epidemije koronavirusa i utjecaja mjera koje su poduzete radi sprečavanja njegovog širenja. Sveukupno smanjenje planiranih prihoda iznosi 4,8 milijuna kuna, pa tako rebalansom prihodi i primici za 2020. godinu iznose nešto više od 740 milijuna kuna. Što se tiče ukupnih rashoda i izdataka rebalansom su ukupno smanjeni za 4,3 milijuna kuna i iznose 720 milijuna kuna – objašnjavaju u Službi ureda župana.

Dodaju sa su članovi Skupštine donijeli i Odluku o izmjenama Odluke o izvršavanju proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu te Odluku o davanju ovlaštenja županu za potpisivanje ugovora vezanih uz rad Stožera civilne zaštite tijekom epidemije bolesti COVID-19. Na sjednici je donesena Odluka o dopuni Odluke o plaći i drugim pravima župana i zamjenika župana te Odluka o dopuni Odluke o naknadama predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Županijske skupštine i njezinih radnih tijela. Članovi Skupštine na sjednici su izglasali i Odluku o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Koprivničko-križevačke županije za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu kojom se sredstva umanjuju za 50 posto.

– U zadnjoj točki o kojoj se glasalo, članovi Skupštine donijeli su Zaključak o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o osnivanju prava građenja s Piškornicom d.o.o. Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske – zaključuju.

zatvori