Četvrtak, 25. travnja 2024.

Dobre vijesti: U Podravini i Prigorju nema novih potvrđenih slučajeva, još tri osobe su se oporavile

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata jučer hospitaliziranih štićenika Doma za starije i nemoćne osobe

Protekom potrebnog roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena su tri nova slučaja izlječenja od COVID-19 infekcije čime je ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije porastao na šest osoba. Trenutno nema novih slučajeva oboljenja uzrokovanih COVID-19 infekcijom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U tijeku je epidemiološka obrada potencijalnih kontakata štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji su tijekom jučerašnjeg dana, nakon pozitivnog testiranja na COVID-19 infekciju, hospitalizirani u koprivničkoj Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek”. Kontaktima oboljelih osoba su izuzeti obrisci radi testiranja, određena im je mjera samoizolacije te trenutno ne pokazuju simptome zdravstvenih smetnji.

– Stanje u Domu je stabilno i pod epidemiološkim nadzorom uz strogo poštivanje svih propisanih mjera, uputa i protokola – stoji u priopćenju iz stožera.

– U koprivničkoj bolnici trenutno je hospitalizirano četvero bolesnika pozitivnih na koronavirus koji su u izolaciji na Odjelu infektologije i primaju svu potrebnu medicinsku skrb. Sve zdravstvene ustanove funkcioniraju bez poteškoća i u skladu s protokolima te uz pojačane mjere zaštite – izvijestili su iz stožera.

Što se tiče kontrole poštivanja mjera samoizolacije, policijski službenici tijekom posljednja 24 sata nisu zabilježili nijedno kršenje mjere. Trenutno je spomenutom mjerom obuhvaćeno 511 osoba s područja Koprivničko-križevačke županije, a svakodnevno se obavlja i kontrola e-propusnica.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

zatvori