Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO: DOBRE VIJESTI Nema novozaraženih koronavirusom u Podravini i Prigorju

Stanje je nepromijenjeno i nema novih pozitivnih na koronavirus u Podravini i Prigorju, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

– I dalje smo na 25 oboljelih s time da je jučer jedna osoba ozdravila, a sa sutrašnjim danom isteći će rok za još dvije osobe koje će biti proglašene zdravima – dodao je Ljubić.

Zahvalio je svima koji su na Uskrs radili: medicinarima, članovima stožera civilne zaštite, vatrogascima, HGSS-u, Crvenom križu i policiji, ali i građanima.

– Uskrs je protekao relativno mirno, građani su se pridržavali mjera, nisu se okupljali i proveli su ovaj blagdan kod kuće. Pozivam sve da poštuju propisane mjere u naredna dva tjedna koja su najkritičnija – objasnio je načelnik.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla napomenula je da su tijekom vikenda registrirali dvije osobe pozitivne na koronavirus – jedna nije vezana za bolnički sustav niti za Dom za starije i nemoćne, a druga osoba je zaposlena u bolnici.

Što se tiče prve osobe, Vadla je napomenula kako su obrađeni kontakti pa su u kućnu izolaciju stavljena još tri kućna kontakta.

– Obrađeni su i svi kontakti osobe koja je zaposlenica bolnice, stanje je u bolnici pod kontrolom, osoba nije stekla virus u bolnici, obrađeni kontakti pokazuju da nije bilo rizičnog kontakta sa zaposlenicima ili bolesnicima i nitko nije u samoizolaciji. Stanje u koprivničkoj bolnici i Domu za starije i nemoćne je stabilno – kazala je Vadla.

Istaknula je i da će sa sutrašnjim danom dvije osobe službeno biti proglašene izliječenima jer više nemaju nikakve smetnje i proći će propisanih 28 dana.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Mato Devčić istaknuo je da je trenutno jedna osoba hospitalizirana u koprivničkoj bolnici. Riječ je o muškarcu srednje dobi s kliničkom slikom upale pluća.

Stožer civilne zaštite donosi nove informacije o koronavirusu

Posted by Drava.info on Tuesday, April 14, 2020

 

zatvori