Utorak, 16. travnja 2024.

Kako liječiti glavobolju reći će vam dr. Poje na zdravstvenim konzultacijama u knjižnici

Prve ovogodišnje Zdravstvene konzultacije održat će se ove subote u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ Koprivnica. Gostovat će dr. Juraj Mark Poje s Odjela neurologije Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’, specijalist neurologije.

Glavobolja je tema prvih Zdravstvenih konzultacija. Upravo je ona jedan od najčešćih simptoma i razloga zbog kojih pacijenti traže liječničku pomoć. Dr. Poje zainteresiranim će građanima pojasniti da postoji više vrsta glavobolja, a najosnovnije je identificiranje tipa glavobolje u svrhu što boljeg liječenja. Samo liječenje sastoji se od izbjegavanja provokacijskih faktora individualnih za svakog pacijenta te adekvatne analgetske terapije, a u slučaju procjene slijedi daljnja neurološka obrada. Građani će tako savjete o liječenju i terapiji moći dobiti ove subote, 7. ožujka od 10 do 12 sati u sobi za sastanke na prvom katu koprivničke knjižnice.

Zdravstvene konzultacije provode se kroz individualne razgovore s medicinskim stručnjacima na razne teme. Održavat će se u knjižnici tijekom godine i to prve radne subote u mjesecu od 10 do 12 sati na prvom katu knjižnice. Medicinski stručnjaci svakom će posjetitelju dati 10 do 15 minuta svog vremena kako bi sa svakim individualno razgovarali o poteškoćama s kojima se nose, a za razliku od konzultacija u bolnici, u knjižnici vam ne treba uputnica.

zatvori