Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zbog narušavanja javnog reda i mira policija ovog vikenda imala pune ruke posla

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke minulog vikenda zabilježeno je nekoliko prekršaja iz domene narušavanja javnog reda i mira.

Prekršaj svađe i vike dogodio se u subotu prijepodne u 9 sati u Reki. Tamo je 34-godišnjak u trgovini na Mažuranićevu trgu vikao i galamio na djelatnicu i 31-godišnju ženu koja se zatekla u trgovini. Muškarac se potom udaljio te su ga policijski službenici naknadno pronašli. Utvrdili su da je bio pod utjecajem alkohola od 0,56 promila, uhićen je te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je i u Koprivničkim Bregima. U subotu poslijepodne oko 18:30 došlo je do svađe u Ulici kralja Tomislava. U dvorištu obiteljske kuće 32-godišnjak je zbog ranije narušenih odnosa vikao i galamio na 68-godišnjeg susjeda i 63-godišnju susjedu. Nakon vrijeđanja udaljio se iz dvorišta te je naknadno pronađen. Policija je utvrdila da je bio pod utjecajem od 0,27 promila alkohola u krvi. Kako doznajemo od policije, muškarac nije uhićen već će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

U nedjelju nije bilo mirno ni u Peterancu. Od Policijske uprave koprivničko-križevačke doznajemo da je oko 12 sati u Ulici kralja Tomislava 27-godišnjak u svom dvorištu glasno reproducirao glazbu i turirao vozilom. To je zasmetalo susjede pa je tako mladić nakon upozorenja verbalno napao i izvrijeđao 46-godišnjeg susjeda.

Dolaskom policijskih službenika 27-godišnjak koji je bio i pod utjecajem alkohola od 1,65 promila nastavio je verbalno napadati i vrijeđati i policajce. Kako doznajemo od policije, u napadu su mu se pridružili i 31-godišnjak, 22-godišnjak, 30-godišnjakinja i jedna maloljetna osoba – svi redom u alkoholiziranom stanju. Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

zatvori