Subota, 20. travnja 2024.

Zbog koronavirusa odgađaju se sva učenička putovanja u sljedećih mjesec dana, a u slučaju veće epidemije nastava će se izvoditi online

Podravsko-prigorski učenici morat će odustati od svojih planiranih izleta i ekskurzija u inozemstvo. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je sukladno preporuci Stožera civilne zaštite izdalo uputu svim obrazovno-odgojnim ustanovama da sva organizirana putovanja u inozemstvo otkažu.

Resorna ministrica Blaženka Divjak ističe da je sigurnost učenika i odgojno obrazovnih radnika na prvom mjestu te se tako sva putovanja izvan Republike Hrvatske odgađaju barem u idućih mjesec dana.

Divjak također ističe da postoji i alternativna strategija održavanja nastave u slučaju da koronavirus uzme većeg maha.

–  Iako ta situacija trenutno nije izgledna, na nju moramo biti spremni, stoga sam jučer obavijestila ministra Beroša da su u tijeku pripreme za mogućnost izvođenja nastave online. Iako ne očekujemo da će se takav scenarij dogoditi naša je dužnost da brinemo o funkcioniranju sustava, da imamo spremne različite opcije koje se mogu aktivirati ako bi to bilo potrebno, poručila je ministrica Divjak na svojoj Facebook stranici.

Sukladno tome, Agencija za mobilnost i programe Europske unije savjetuje i korisnicima programa Erasmus+ mobilnosti učenika i studenata da svoje planirane mobilnosti u Italiju odgode ili otkažu.

zatvori