Petak, 29. ožujka 2024.

VIDEO Stožer civilne zaštite: Zasad nema novih oboljelih u našoj županiji, čekaju se rezultati nekih testova

U Koprivničko-križevačkoj županiji zasad nema novih oboljelih od koronavirusa, kazao je na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Podsjetio je i na dvije nove odluke: od jutros više ne rade tržnice, a građanima je zabranjeno napuštati mjesto prebivališta. Postoje i iznimke.

– Apeliram na poslodavce da zbilja razluče bitne od nebitnih poslova i da propusnice daju samo onima koji zbilja ne mogu drugačije obavljati nužne djelatnosti – istaknuo je Ljubić i pozvao sve poslodavce koji su u nedoumici da se jave Stožeru. Za sve upite oko propusnica upite šaljite na [email protected].

Prenio je i zamolbu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije da građani više ne spaljuju biljni otpad na otvorenim površinama kako ne bi dolazilo do požara.

Policija će odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta početi primjenjivati od danas, naglasio je načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac. – Jedini kriterij će biti ima li osoba propusnicu ili ne – upozorio je.

Snimio Marko Posavec.

Policijski su službenici dosad izvršili kontrolu nešto više od polovice svih osoba kojima je u našoj županiji izrečena mjera samoizolacije, a u kršenju ih je zatečeno 20. – Bilo je i nekoliko desetaka dojava o okupljanjima više osoba što je policija odmah po dojavi prekinula – kazao je Štimac. Napomenuo je i kao je promet preko granice praktički pao na nulu pa su jučer granicu s Mađarskom prešle svega dvije osobe.

Snimio Marko Posavec.

Zaražena osoba u koprivničkoj bolnici dobrog je općeg stanja, rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla. – Imamo još dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama izvan naše županije. Znači to su stanovnici naše županije koji su bili u kontaktu sa zaraženima u drugim dijelovima Hrvatske. Čekamo rezultate testiranja.

Snimio Marko Posavec.

Stanje u Koprivnici je dobro, istaknula je načelnica gradskog Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž. – Koprivnicom uz policiju patroliraju i dva tima Hrvatske gorske službe spašavanja te tri tima dobrovoljnih vatrogasnih društava – kazala je Ostriž i podsjetila da će gradski Stožer, kao i svi lokalni stožeri, izdavati propusnice građanima koji moraju napustiti prebivalište zbog nužnih osobnih ili obiteljskih razloga.

 

Stožer CZ donosi nove informacije o koronavirusu

Posted by Drava.info on Monday, March 23, 2020

 

zatvori