Srijeda, 27. ožujka 2024.

VIDEO Stožer civilne zaštite o drugom slučaju koronavirusa u našoj županiji: Osoba je zaražena iz poznatog izvora

Dvije su osobe pozitivne na koronavirus u Koprivničko-križevačkoj županiji, a za dvije se još čekaju nalazi, rekao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obratio se javnosti s najnovijim informacijama o koronavirusu i poduzetim mjerama suzbijanja epidemije.

Kao što je jučer objavljeno, registriran je i drugi slučaj zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Osoba je zaražena iz poznatog izvora, bila je kontakt pozitivne osobe koja je u našoj županiji boravila prošli tjedan – rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla. – Riječ je o mlađoj osobi dobrog zdravstvenog stanja koja je razvila određene simptome i testom je potvrđen koronavirus.

Novoj zaraženoj osobi utvrđena su daljnja dva kontakta i oni su u samoizolaciji.

– 35 je osoba u samoizolaciji koje su bile kontakti zaraženih osoba – kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić. – U samoizolaciji je 890 osoba, a policija ih je 27 uhvatila u kršenju propisanih mjera.

Ljubić je pozvao sve stanovnike Podravine i Prigorja da ostanu kod kuće i da se drže propisanih mjera, a najavio je i pojačane ophodnje tijekom vikenda.

Foto: Sonja Barčanec.
Foto: Sonja Barčanec.

– Trenutno imamo četiri osobe u izolaciji na Infektološkom odjelu – rekao je ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Mato Devčić. – Dvije su pozitivne na koronavirus, za dvije još čekamo nalaz, bit će danas tijekom dana. Od ove dvije osobe koje su pozitivne jedna je pred izlječenjem, odnosno pred otpuštanjem iz bolnice – dodao je Devčić i naglasio: Iznimno je važno, i ključno, da se i dalje izoliramo, da nas lijepo vrijeme ne izmami van. Sve je sada na pojedincu.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac naveo je kako je policija u 24 sata provela 1543 nadzora propusnica, osam građana vraćeno je u mjesto prebivališta. Utvrđene su i dvije osobe koje su dva puta prekršile samoizolaciju. U samoizolaciji je i jedan policijski službenik koji je bio u kontaktu sa zaraženom osobom na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Foto: Sonja Barčanec.

 

Uživo: županijski Stožer civilne zaštite o drugoj zaraženoj osobi u županiji

Posted by Drava.info on Saturday, March 28, 2020

 

zatvori