Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO Ogenj ima novi video i audio uradak: ‘Kaj nebi bilo’ najavljuje novi album ‘Si kak jen’

Koprivnički bend Ogenj koji je svojim prvijencem osvojio dva Porina, predstavlja novi singl i prateći video spot koji je snimljen je u suradnji s Folklornim ansamblom Koprivnica i zove se ‘Kaj nebi bilo’.

Iz benda poručuju da je riječ o singlu koji predstavlja unikatnu sinergiju rock energije i polka poskočica, a njime ujedno najavljuju i svoj drugi studijski album u nakladi diskografske kuće Dancing Bear čiji se izlazak očekuje u travnju.

– U njega je utkan niz elemenata jedinstvene nematerijalne kulturne baštine. Jednostavna stvar, zapakirana u polka poskočice sa zaljubljivom temom na violi i urnebesnom gitarskom solažom u punk maniri, “Kaj nebi bilo” ugrijat će srca snažnije od proljetnog sunca – objašnjavaju.

Dodaju da iz prvih taktova pjesme otkrivaju da Ogenj još jednom pije s tradicijskih izvora, a djevojke i mladići Folklornog ansambla Koprivnica grlenim pjevanjem u jednostavnom dvoglasju pozivaju da krenemo na ovo kratko i intrigantno putovanje.

Što se tiče pratećeg video spota kažu da on spaja tradiciju i modernizme.

– U ritmove su ukomponirani koraci čardaša, specifičnih vrtnji u kolu i poznatih podravskih podbijanja. Svi ti plesni elementi specifični su kako za Podravinu, tako i veći dio alpske etno zone Hrvatske. Članovi Folklornog ansambla Koprivnica nose narodnu nošnju Koprivničkog Ivanca, jedinstvenu i prepoznatljiviju podravsku nošnju koju krasi poseban ivanečki vez čije je umijeće izrade zaštićena nematerijalna kulturna baština Hrvatske i koju s ponosom prezentiraju i van granica Lijepe naše – napominju.

zatvori