Snimio Marko Posavec.
Stožer civilne zaštite grada Koprivnice objavio je upute za izdavanje propusnice za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Propusnice se mogu izdati građanima koji ih trebaju radi vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama te kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Procedura:

Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom na koronavirus@koprivnica.hr ili ga dati na telefon 279-555 putem kojeg će ga popuniti dežurna osoba.

Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u pisarnici Gradske uprave – pristup kroz dvorište (stražnja vrata sa zvonom) u vremenu od 8 – 12 sati.

Zahtjev mora sadržavati:

  • Ime i prezime, adresu i OIB građana
  • Razlog korištenja
  • Vrijeme korištenja (od – do)

“Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”, poručuju iz gradskog Stožera te dodaju: “Propusnice nisu potrebne za kretanje građana unutar grada Koprivnice i prigradskih naselja koja spadaju pod Koprivnicu“.

Nova informacija: Osobe kojima su propusnice izdane elektroničkim putem (e-mailom) mogu ih koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku, na primjer na mobilnom uređaju.