Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena tri nova slučaja zaraze, sada ih je ukupno šest

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom čime se ukupni broj oboljelih popeo na šest.

Informaciju je objavio županijski Stožer civilne zaštite na maloprije održanoj konferenciji za medije.

– Prenijeli ste jučer vijest da imamo jednog novozaraženog. Danas, nažalost, nemamo dobre vijesti. Imamo tri nove pozitivne osobe na koronavirus na području naše županije tako da ih je sada ukupno šest. Ipak, stanje je i dalje stabilno i sve je pod kontrolom – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

– U pitanju su sve lakše kliničke slike, imamo čak i kronične pacijente u toj populaciji, no nijedna od tih osoba ne zahtijeva intenzivno liječenje odnosno korištenje respiratora. Jedna je osoba razvila simptome upale pluća, ali, kažem, još ne zahtijeva mjere intenzivnog liječenja – rekao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić dodavši da zaraženi pacijenti dolaze s područja cijele županije, no poglavito Križevaca i Koprivnice. – Dobna struktura je razna, imamo od mlađih do starijih osoba – dodao je Devčić.

Devčić je rekao kako zdravstveni sustav u Koprivničko-križevačkoj županiji funkcionira vrlo dobro. Sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima pod nadzorom su epidemiološke službe.

– Kvaliteta zbrinjavanja pacijenata u našoj županiji je u potpunosti zadovoljavajuća, a to pokazuju i brojke. Do današnjeg dana u našoj županiji je testirano 100 osoba, 42 su bile iz zdravstvenog sustava i sve su bile negativne što govori u prilog tome da je sustav dobro posložen.

U samoizolaciji je 639 osoba, od toga ih je 38 bilo u direktnom kontaktu s nekim od zaraženih. U kršenju mjere samoizolacije uhvaćeno je 30 građana.

 

Stožer civilne zaštite: nove informacije o koronavirusu

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 30. ožujka 2020.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori