Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Trenutno dostupne usluge Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ Koprivnica i preporuke elektroničkih izvora

S obzirom na novonastalu situaciju u kojoj će Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica biti zatvorena za korisnike od 14. do 27. ožujka zbog uvedenih pojačanih preventivnih mjera opreza na području grada Koprivnice, ovdje je pregled usluga koje su trenutno dostupne te poveznice na elektroničku građu i korisne izvore koji se mogu koristiti u vrijeme kad je pristup knjižničnoj građi onemogućen.

Korisnici svih odjela Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica te Bibliobusa u navedenom će razdoblju moći komunicirati s knjižničarima putem elektroničke pošte, knjižnične mobilne aplikacije i telefonom. Knjižničari će biti dostupni za pružanje različitih informacija vezanih uz knjižničnu građu, produživanje roka za vraćanje knjiga, rezervacije i sl. Zakasnina za navedeno razdoblje neće se naplaćivati.

Korisnici putem navedenih komunikacijskih kanala u Stručno-znanstvenom odjelu mogu zatražiti informacije o raspoloživosti građe ili postaviti informacijske upite odnosno zatražiti izvore za stručne radove (seminare, maturalne, diplomske, završne radove). Informatori u Stručno-znanstvenom odjelu pokušat će pronaći i ponuditi što više elektroničkih, on-line dostupnih izvora, a uz to će za korisnike skenirati do deset stranica građe iz knjižničnog fonda.

“Ovo je idealno vrijeme da se upoznate i s našim e-katalogom i provjerite koju sve građu Knjižnica posjeduje te da se pripremite za posudbu kad ponovno otvorimo svoja vrata za javnost”, poručuju iz Knjižnice. E-katalog dostupan je na ovoj poveznici.

Popis dostupne elektroničke građe i korisni izvori

zatvori