Subota, 20. travnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Derbi kola igra se u Cvetkovcu, Podravcu dolazi odličan Polet

Pred nama je 17. kolo Treće hrvatske nogometne lige sjever. Sve utakmice na rasporedu su u subotu.

Derbi kola igrat će Tehničar i Varteks u Cvetkovcu. Bit će to ogled četvrte i pete ekipe prvenstva, a samo bod ispred Cvetkovčana i dva ispred Varaždinaca je Radnik Križevci. U prvom ogledu na varaždinskoj Slobodi odvila se prava golijada. Rezultat je bio 3:3. Strijelci za Cvetkovčane bili su Belovari i Kruno Jambrušić uz autogol domaćina. U Cvetkovcu također očekujemo odličnu utakmicu s pregršt prilika i golova. U redovima Tehničara neće biti kartoniranih Krune Lovreka, Belovarija i Kocijana.

U drugom zanimljivom ogledu Podravac iz Virja kod kuće dočekuje drugoplasirani Polet iz Svetog Martina na Muri. Međimurci su proljetos ostvarili dvije uvjerljive pobjede. Prvo su s 2:0 slavili u Virovitici, a nakon toga žrtva je bio Tehničar kojeg su pobijedili s 4:1. Motor momčadi je Josip Brezovec te ako ga Virovci zadrže obavit će pola posla. Oni su u posljednjem kolu izgubili u Bjelovaru rezultatom 3:1. Tamo su igrali s puno izostanaka, što govori podatak da su u zapisniku imali samo 14 igrača. Sada bi se trebali vratiti Strajnić, Tuba i Vindić te će Virovci na tome temljiti optimizam i ući u borbu protiv favoriziranog Poleta.

Radnik Križevci će nakon odličnog izdanja kod kuće i pobjede od 3:0 protiv Papuka put Virovitice kod osmoplasiranog domaćina. Radnikovci odlično guraju ove sezone te su pomalo neočekivano trećeplasirana momčad lige, ali sigurno ne i nezasluženo. Tamo će po tablici biti favoriti, ali nešto će se pitati i borbenog domaćina, dok će Radnik tražiti svoju treću uzastopnu proljetnu pobjedu. Križevčanima će nedostajati najbolji strijelac Tomislav Borovčak koji je skupio tri javne opomene.

Đurđevački Graničar i dalje muku muči s rezultatima te su i dalje prikovani za dno trećeligaške tablice. Prošlog vikenda bodovi su bili na vidiku kada im je legendarni “Tope”, Zlatko Topolčić, donio vodstvo protiv Rudara već u prvoj minuti. Nažalost po Picoke, Međimurci su do kraja susreta preokrenuli rezultat i odnijeli bodove iz Đurđevca. Ove subote Graničar će gostovati kod Papuka u Orahovici. U jesenskom susretu kod kuće odigrali su 0:0 pa se nadaju kako bi opet mogli doći barem do boda kod desetoplasiranog domaćina.

U ostalim susretima Bjelovar će nakon domaće pobjede nad Podravcem iz Virja opet biti domaćin, ovaj puta pretposljednjoj Podravini iz Ludbrega. Vodeća Mladost iz Ždralova će gostovati kod šestoplasiranog Rudara u Murskom Središću. Svakako će gosti tražiti trobod jer Polet im puše za vratom i samo čeka “kiks” Mladosti.

Sve utakmice na rasporedu su u subotu, 14. ožujka s početkom u 15:30. Podsjetimo, prema odluci Hrvatskog nogometnog saveza, utakmice će se igrati bez gledatelja.

Treća HNL sjever – 17. kolo

Subota, 14. ožujka
15:30
Bjelovar: Bjelovar – Podravina (Ludbreg)
Virje: Podravac – Polet (Sv. Martin na Muri)
Cvetkovec: Tehničar – Varteks
Virovitica: Virovitica – Radnik Križevci
Orahovica: Papuk – Graničar (Đurđevac)
M. Središće: Rudar – Mladost (Ždralovi)

TREĆA HNL SJEVER – LJESTVICA
1. Mladost 16 +23 41
2. Polet 16 +38 40
3. Radnik K 16 +8 31
4. Tehničar 16 +21 30
5. Varteks 16 +20 29
6. Rudar 16 -7 22
7. Bjelovar 16 +1 20
8. Virovitica 16 -9 20
9. Podravac 16 -25 16
10. Orahovica 16 -12 13
11. Podravina 16 -31 7
12. Graničar Đ 16 -27 6

zatvori