Utorak, 26. ožujka 2024.

Poziv na predaju radova za 46. broj Podravskog zbornika

Uredništvo Podravskog zbornika od 17. ožujka 2020. godine poziva na predaju radova za novi, 46. broj Podravskog zbornika, dugogodišnje publikacije Muzeja grada Koprivnice.

Pozivaju se dosadašnji i novi suradnici da pripreme svoje radove i dostave ih na adresu elektroničke pošte [email protected] ili osobno/poštom na adresu Galerije Koprivnica (Zrinski trg 9, Koprivnica) najkasnije do 1. srpnja 2020. godine. Radovi se zaprimaju isključivo u elektroničkom obliku, sukladno Uputama suradnicima dostupnim na mrežnim stranicama Muzeja grada Koprivnice.

Po zatvaranju poziva Uredništvo će provesti postupak odabira radova i o istome obavijestiti autore. Predstavljanje knjige planira se uz proslavu Dana grada Koprivnice, početkom studenog 2020. godine.

Zbornik interdisciplinarnim pristupom okuplja širok krug čitatelja i interesenata. Jedina je kulturološka knjiga u Podravini koja izlazi na godišnjoj razini, a obuhvaća najrazličitije dijelove društva. Radovi su prema opsegu, načinu izrade i temama podijeljeni na nekoliko cjelina: Članci, Prilozi, Književni prilozi, Podravsko nakladništvo i Podravske kronike, a moguće ih je prirediti u obliku opsežnijeg stručnog rada, popularnog kraćeg priloga ili književnog uratka. U posljednjih nekoliko brojeva uvedena je praksa predstavljanja prirodnih i kulturnih dobara Podravine na naslovnici publikacije.

I ove godine nastavlja se prvotna intencija Zbornika kao publikacije koja pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega, s tematski različitih područja: povijesti, geografije, etnologije, antropologije, arheologije, povijesti umjetnosti, konzervacije i restauracije, sociologije, gospodarstva, ekonomije, prirodoslovlja i književnosti i to kroz vremenski raspon od najstarijih povijesnih razdoblja do suvremenosti. Kroz dugi niz godina Zbornik je okupio velik broj suradnika, od kojih su neki svojim radovima prisutni od prvog broja do danas. Namjera Uredništva je toj velikoj obitelji privući nove, mlade suradnike i autore koji će svježim idejama i suvremenim pristupom doprinijeti još boljoj kvaliteti Zbornika.

zatvori