Subota, 20. travnja 2024.

Predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica: Molim vas za strpljenje i pribranost, ne žurite s otkazima i odjavom obrta

Poštovane kolegice i kolege!

U ovom iznimno teškom razdoblju za nas obrtnike kao poslovne subjekte, ali i kao građane molim vas za strpljenje i pribranost. Mnogima od nas zabranjen je rad i nepotrebno je uopće raspravljati koje to teške posljedice ima ne samo za vlasnika obrta i radnike već za cjelokupno gospodarstvo. Doslovce iz sata u sat dobivamo neke nove upute i objašnjenja da li i kako dalje poslovati odnosno koje mjere poduzeti kako bi imali manje štete i opasnosti. Zato vas molim da se informirate na našim web stranicama kao i stranicama Hrvatske obrtničke komore jer čim dobijemo neku uputu komorski sustav to objavljuje:

www.obrtnici-koprivnica.hr

Ured Udruženja neće raditi sa strankama, ali na raspolaganju smo vam na telefonu 222-394 i preko e-maila: [email protected]

Za početak ne žurite s privremenom obustavom i otkazom radnicima i naravno za zadnjom mjerom odjavom obrta jer vjerujemo da će Vlada shvatiti razmjere štete i maksimalno izaći u susret svima koji su radi ove situacije pretrpjeli štetu u poslovanju. Imamo obaveze prema svojim klijentima i društvu pa sve kojima je dozvoljen rad molim da nastave s radom, ali uz maksimalne mjere opreza za nas naše radnike i klijente odnosno kupce.

Molim vas imajte povjerenja u vaše predstavnike u komorskom sustavu jer ne samo predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec već i ja osobno kontaktiram sa nadležnim službama radi pojašnjenja i uputa za obrtnike.

Nemojte se ustručavati, zovite i pitajte. I ja osobno sam vam na raspolaganju kao i naše stručne službe. Uz nadu da ćemo ovu situaciju prebroditi uz što manje gubitaka želim vam i poslovno i privatno svako dobro.

Predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica
Darko Frankol

zatvori