Srijeda, 27. ožujka 2024.

Policija će obilaziti grad i okolicu, Jakšić: Toplo vrijeme nije pozivnica na druženje i organizaciju fešti i proslava

– Toplo vrijeme nije pozivnica na druženje i organizaciju fešti i proslava – upozorio je danas gradonačelnik Mišel Jakšić na konferenciji za medije gradskog i županijskog Stožera civilne zaštite.

Kako je krenulo toplije vrijeme, tako su počele pristizati i dojave građana o raznoraznim okupljanjima, nastavio je Jakšić.

– Jučer i prekjučer smo dobili podosta prijava da čim je zatoplilo dolazi do okupljanja po našim vinogradima, goricama, da ljudi misle da se sad na friškom zraku može okupljati po 10, 15 ljudi. U dogovoru i s policijom i s operativnim snagama našeg gradskog Stožera civilne zaštite možemo najaviti da danas i sutra idu van kontrole i da će se na takve stvari jako, jako paziti. Poruka svim sugrađankama i sugrađanima je da budemo doma i da na taj način budemo odgovorni i prema sebi i prema svojim bližnjima – poručio je gradonačelnik Jakšić.

– Pokazali smo da zajedno možemo stavljati ovu zdravstvenu krizu pod kontrolu i ono što je na nama svima je da i dalje pratimo preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i da ih implementiramo kao što to radimo cijelo vrijeme – dodao je.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren naglasio je dobru suradnju s gradonačelnikom Koprivnice s kojim se slaže da se treba pridržavati svih propisanih mjera, pogotovo s dolaskom viših temperatura.

– Svaki i najmanji kontakt je određen rizik. Svaki čovjek mora biti odgovaran, prije svega prema svojoj obitelji – rekao je.

Foto: Sonja Barčanec.

Koren se osvrnuo i na gospodarske mjere kojima Koprivničko-križevačka županija namjerava pomoći svima onima pogođenima ovom krizom.

– Pripremamo jedan ozbiljan set mjera. Apsolutno je sve fokusirano na to da pokušamo u okvirima u kojima to možemo doprinijeti spasu naših poduzetnika, gospodarstvenika, onih sektora koji su najugroženiji na prostoru naše županije i naše lokalne samouprave. Te mjere, naravno, ni izdaleka neće riješiti problem. Te se mjere moraju rješavati s razine države i Europske unije, a koliko pratimo na tome se i radi i na to se možemo nadovezati. To planiramo učiniti s financijskim sektorom s kojim smo uspostavili određene kontakte i inicijative i s konkretnim mjerama ćemo izaći van.

Napomenuo je da Županijska uprava komunicira s Podravkom i Belupom. – S predsjednikom uprave Marinom Pucarom u dogovoru smo da se Podravka i Belupo snažno angažiraju u prevladavanju ove krize s pomoći svake vrste, od nabave medicinskih uređaja i opreme koja nam nedostaje do organiziranja pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima ove županije. To ćemo sve u idućem tjednu realizirati – najavio je.

 

Uživo: županijski Stožer civilne zaštite o drugoj zaraženoj osobi u županiji

Objavljuje Drava.info u Subota, 28. ožujka 2020.

zatvori