Petak, 19. travnja 2024.

OVOGODIŠNJI PLAN GRADNJE Radovi na Zrinskom trgu, prometnici do novog inkubatora, moderniziranje šljunčanih kolnika

Prema programu gradnje koji je usvojilo koprivničko Gradsko vijeće, u Koprivnici se ove godine planira uređenje rotora kod Kampusa, zatim uređenje oborinske odvodnje u Močilskom odvojku I, početak radova uređenja Zrinskog trga, a radi se i na projektu javne rasvjete između Miklinovca i Koprivničkih Bregi.

Više o svemu rekao je Dravi.info Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice.

– Ovih dana planirana je objava nabave za prometnicu odnosno oborinsku odvodnju u Močilskom odvojku I, ukupne vrijednosti 1,3 milijuna kuna. U prvoj fazi izgradit ćemo oborinsku odvodnju i vjerujem da do kraja ožujka krećemo u radove. Radi se i na projektu javne rasvjete između Miklinovca i Koprivničkih Bregi, što je preduvjet da napravimo i stazu uz prometnicu koju bismo spojili na postojeću u Miklinovcu i novoizgrađenu u Koprivničkim Bregima – rekao je Golubić.

Pročelnik je dodao da se radi i projektna dokumentacija za pothodnik ispod državne ceste D2 te da ove godine imaju osigurana sredstva za izradu glavnih projekata. Istaknuo je da će Grad osigurati građevinske dozvole za te zahvate, a nakon toga nadaju se da će u suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim željeznicama pronaći model financiranja.

Od ostalih zahvata, Golubić napominje da je predviđeno uređenje rotora kod Kampusa i to na prometnicu prema novom Inkubatoru kreativnih industrija te izgradnja prometnice u nastavku Ulice kraljice Jelene prema Ulici Alberta Heinricha.

– Osim tih zahvata predviđen je i onaj na glavnom gradskom trgu. Trenutno smo u fazi izrade projektne dokumentacije. Ugovoreno je s odabranim projektnim biroom koji je pobijedio na arhitektonsko urbanističkom natječaju. Predviđeno je da bi negdje u listopadu mogli krenuti s radovima. Željno iščekujemo da točno vidimo kako to bude izgledalo. Predviđeni iznos ukupnih radova je nekakvih 10 milijuna kuna i nadamo se da ćemo se uspjeti držati te predviđene cijene – objasnio je.

Pročelnik je spomenuo da su završili i obilazak prometnica predviđenih za obnavljanje i to na način da se postojeći šljunčani kolnik modernizira s presvlakom koju su testirali na Viničkom putu prošle godine i koja se pokazala ispravna.

zatvori