Utorak, 23. travnja 2024.

Ovo su telefonske linije i e-mail adrese za sve upite o koronavirusu

Uspostavljeni su brojevi telefona i e-mail adrese na koje građani mogu dobiti sve informacije o koronavirusu, zatražiti psihosocijalnu pomoć ili pomoć za dostavu hrane i lijekova osobama starije životne dobi.

Ravnateljstvo civilne zaštite uspostavilo je i novi telefonski broj 113 putem kojega građani mogu dobiti sve informacije vezane uz koronavirus.

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije otvorilo je telefonsku liniju za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni na području Koprivničko-križevačke županije. Broj na koji se možete obratiti za psihosocijalnu podršku je: 091/9426 800 i dostupan je svakodnevno od 10 do 18 sati.

Na području Koprivničko-križevačke županije sva tri gradska društva Crvenog križa – Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirala su pomoć i dostavu starijim osobama kojima je kretanje ograničeno, koji iz bilo kojih razloga ne mogu dobiti pomoć svojih susjeda ili sugrađana, kao i osobama u samoizolaciji, a koji nemaju nikoga drugog tko im može pomoći.

Uvedeni su i dežurni brojevi telefona od 8 do 20 sati, na koje će se primati zahtjevi za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova: Koprivnica 048/642-193, Križevci 048/711-700, Đurđevac 097/639 1198.

Izdvojena ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus nalazi se u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Trg dr. Tomislava Bardeka 10, Koprivnica, ulaz s dvorišne strane. U ordinaciji je osigurano 24-satno dežurstvo. U ordinaciju se mogu javiti osobe s ozbiljnim simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, grlobolje, kratkog daha i umora. Mole se pacijenti da ne dolaze direktno u ordinaciju već da prvo kontaktiraju liječnika telefonom (048/279-637) i dogovore eventualnu potrebu za dolaskom.

Stožer civilne zaštite grada Koprivnice otvorio je e-mail adresu na koju građani mogu uputiti sva pitanja o koronavirusu i mjerama koje provodi Grad Koprivnica. Upiti se šalju na [email protected].

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije također je otvorio e-mail adresu za sva pitanja, a ona je [email protected].

Službena stranica Vlade Republike Hrvatske za pravodobne i točne informacije o koronavirusu je koronavirus.hr.

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za koronavirus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

zatvori