Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVI PODACI Koronavirus u Hrvatskoj: Porast jednak jučerašnjem, 867 zaraženih, Beroš: Zdravstvo se polako vraća u normalne okolnosti, život ne smije stati

Nacionalni stožer civilne zaštite upravo je na konferenciji za medije objavio najnovije podatke o broju potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom i oboljenja od COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata potvrđeno je 77 novih slučajeva zaraze, pa ih je ukupno 867. Porast je jednak porastu prethodnog dana. Provedeno je 7015 testova, 611 samo u posljednja 24 sata. 32 su bolesnika na respiratoru, među njima je 5 novih. Nema novih preminulih, a oporavljenih je ukupno 67.

>> Dva nova slučaja: Broj zaraženih koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji sada je osam

Takav porast indirektno ukazuje na učinkovitost mjera, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš te dodao: – Nakon inicijalnog šoka koji je zadesio zdravstveni sustav te nakon njegovog preustroja, a zatim i potresa koji je pogodio Zagreb, hrvatski zdravstveni sustav vraća se u normalni mod funkcioniranja. Naš fokus je i nadalje na kroničnim i onkološkim bolesnicima i polako se stvari vraćaju u normalu. No, i nadalje poduzimamo pojačane mjere usmjerene na sigurnost bolesnika i pružatelja zdravstvenih usluga. Postoji pojačana odgovornost svih nas za vlastito zdravlje i za zdravlje nacije. Polako vraćamo stvari u normalne okolnosti jer život ne smije stati i zasigurno neće stati – kazao je Beroš.

Hrvatska Vlada dogovorila je nabavku 250 respiratora koji će sukcesivno dolaziti u Hrvatsku.

Županijski centri 112 dobili su dosad ukupno 3564 dojava o kršenju samoizolacije. Kod 970 osoba utvrđeno je kršenje samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat.

zatvori