Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnička NEXUS produkcija izradila spot za Vinka Ćemeraša

Nastavlja se iznimna glazbena priča Vinka Ćemeraša, mladog i talentiranog glazbenika koji je sudjelovanjem, a zatim i pobjedom u trećoj sezoni showa The Voice Hrvatska osvojio srca i pažnju šire javnosti!

Njegova izvedba pjesme “Pelin i med” cijenjenog Dine Dvornika u samom finalu showa mnoge je emotivno dotakla, uključujući i njegov mentorski tim, koji nije mogao suspregnuti suze. – Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj – iskreno će reći samozatajni Vinko Ćemeraš, stoga ne čudi da upravo “Pelin i med” predstavlja kao svoj prvi studijski singl, zajedno s pratećim videospotom.

Foto: Marko Horvat / NEXUS produkcija

Cijenjeni hrvatski producent i tekstopisac Srđan Sekulović Skansi, ujedno i autor originalne verzije pjesme “Pelin i med” bio je dio Vinkovog mentorskog tima te i sam priznaje kako ga je Vinkova interpretacija ovog glazbenog dragulja snažno dotakla: – Finale… tko je gledao je gledao, sve je bilo jasno koje su se tu emocije probudile. Kako je to intepretirao, i ja sam se raspao, moram priznati – iskreno otkriva Skansi.

U svega nekoliko dana u studiju su se okupili Dominik Žagmešter (klavir), Gina Viktorija Damjanović (prateći vokal), Marko Lazarić (bubnjevi), Nikša Bratoš (gitara), Miroslav Lesić (gitara), Fedor Boić (hammond orgulje) i Alen Svetopetrić (bas), koji su ovoj izvedbi dali svoj izniman doprinos, a u procesu snimanja sudjelovao je i Antonino Šimić (Greenwood Studio). Zanimljivo je i kako je upravo Alen Svetopetrić bas dionicu odsvirao i na originalnoj snimci “Pelin i med”, što otkriva Skansi te nadodaje:”Bio je užitak kreirati ovu novu snimku! U studio su došli svi muzičari frendovi, vidi se da su i oni uživali raditi i sudjelovati u svemu tome.”

Čitavu priču pratila je i video-kamera, koja je zabilježila kreativni proces studijskog snimanja pjesme, stoga je u režiji Marka Horvata (Nexus Production) objavljen i prateći videospot, dostupan na službenom YouTube VEVO kanalu Vinka Ćemeraša:

Upravo ovo izdanje bilo je povod da s dečkima iz NEXUS produkcije provjerimo kako je uopće došlo do ove suradnje s pobjednikom treće sezone The Voice Hrvatska. Kako ističu, suradnja s Vinkom, kao pobjednikom The Voice Hrvatska koji je ostvario diskografski ugovor s Universal Music Hrvatska, došla je kao prirodan slijed izuzetno uspješne suradnje NEXUS produkcije i Universal Music Hrvatska.

– Naša uspješna suradnja traje već više od četiri godine i isprepliće se kroz razne segmente koji su karakteristični za glazbenu industriju. Sam početak suradnje vezan je uz menadžment segment, odnosno brigu o karijeri Ivane Kindl, a kasnije se suradnja intenzivirala i razvila u više smjerova. U smislu video produkcije surađivali smo na Akustika session serijalu, Coca-Cola Shake&Take projektu, a kontinuirano i radimo kontrolu kvalitete videospotova Western Balkans regije. Također, na brojnim projektima sudjelujemo i kroz ulogu savjetnika – rekao je Tomislav Horvatinović.

Foto: Marko Horvat / NEXUS produkcija

– Angažmanom u vidu snimanja videospota za Vinka Ćemeraša zapravo smo bili počašćeni. Vinko je odličan vokalist i predivna osoba, a snimati kadrove za “Pelin i med” u okruženju najboljih glazbenika u Hrvatskoj i divnih prijatelja kao što su Skansi, Aleksandra Adamović i Lidija Balija bilo je pravi užitak – zaključio je Marko Horvat.

– O suradnji NEXUS produkcije i Universal Musica nije teško govoriti, problem je uobličiti sve u odlomak pisanog teksta. U duhu suradnje – lakše bi bilo zamoliti NEXUS da snime dugometražni video intervju na temu i prepustiti im i montažu silnih epiteta i anegdota kroz nabrajanje dugog niza projekata na kojima smo surađivali. NEXUS produkcija, Marko Horvat i Tomislav Horvatinović naši su višegodišnji suradnici na poljima menadžmenta izvođača pod Universal Music okriljem, glazbenog suizdavaštva, studijske audio i video produkcije, snimanja koncertnih događanja i produkcije, savjetnika na projektima i sve to u okvirima regije, ne samo Hrvatske. Više od toga: Marko i TH Jones, ekipa na koju uvijek možete računati i s najluđim zahtjevima koji vrlo često stižu u vidu suludih ideja i u crnim rokovima, a rješavaju se u vrhunski profesionalnom i istovremeno kreativnim pristupom, beskonačnim strpljenjem u nerijetko kriznim situacijama, oni su ekipa na koju prvo pomislimo kada trebamo i savjet. Unutar našeg regionalnog tima ih zovemo – NEXUS GODS! – zaključila je Aleksandra Adamović iz Universal Music Hrvatska.

Marko Horvat, Tomislav Horvatinović, Laura Mjeda i Aleksandra Adamović (Facebook/privatna arhiva)

– Tu su naravno i brojne izrade visualizera za razne glazbenike, ali i remixevi. Od remixeva, valja istaknuti remixeve za pjesmu “Imamo razlog” Ivane Kindl, pjesmu “Signals” slovenskog dua Zalagasper te “Tvoj lik” Marina Jurića-Čivre koje je radio kolega Horvatinović. Na području menadžmenta izvođača, veseli me što ćemo aktivirati suradnju vezanu uz jednog novog glazbenika kojeg ćemo vrlo skoro predstaviti na regionalnoj sceni – dodao je Marko Horvat.

Bitno je spomenuti kako je, u suradnji s Universal Music Hrvatska, NEXUS produkcija nedavno bila zadužena za snimanje kazališno-koncertne predstave “Punk Cabaret” koja je okupila više od 30 glazbenika i glumaca. Među njima su Judita Franković Bradar, Iskra Jirsak, Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Hrvojka Begović, Mario Kovač, Ervin Baučić, Krešimir Mikić, Vilim Matula, Bojana Gregorić-Vejzović, Jan Kerekeš, Nataša Janjić, Goran Navojec, i, naravno, Stanislav Kovačić. Ovaj koncert, sniman s osam kamera u Zagrebačkom kazalištu mladih, svoju će premijeru doživjeti u narednim mjesecima.

zatvori