Utorak, 23. travnja 2024.

NASTAVA NA DALJINU Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo raspored sati, pripremljene i videosnimke predavanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je raspored provođenja nastave na daljinu koja za sve učenike osnovnih i srednjih škola počinje sutra.

Učenici nižih razreda osnovne škole nastavu će od sutra pratiti na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. Program nazvan ‘Škola na trećem’ odvijat će se po sljedećem rasporedu termina.

Razred Termin
1. razred OŠ 8.00 – 10.00 sati
2. razred OŠ 10.00 – 12.30 sati
3. razred OŠ 13.00 – 16.00 sati
4. razred OŠ 16.00 – 19.00 sati

Učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci nastavu će od sutra moći pratiti u virtualnim online učionicama kroz pripremljene videosnimke predavanja, a raspored će se mijenjati iz dana u dan, sukladno nastavnom planu i programu.

Petaše tako u virtualnoj učionici sutra od 9 sati ujutro čeka 45-minutni video o razlomcima, a zatim će iz hrvatskog jezika učiti o komunikaciji putem elektroničkih medija, iz prirode o sastavu zraka, a čeka ih i video s lekcijama iz engleskog i njemačkog.

Učenici šestog razreda će od 9.15 na virtualnom satu povijesti učiti o životu srednjovjekovnog trgovca, iz matematike o zbrajanju cijelih brojeva, iz prirode o životnim uvjetima u moru i vodama na kopnu, u videu iz engleskog jezika o prošlim glagolskim vremenima, dok će iz njemačkog naučiti lekciju – Die Schule.

Sedmaši će od 9.30 na matematici učiti o središnjem i obodnom krugu, na hrvatskom jeziku o pjesničkim slikama dok ih na virtualnom satu biologije čeka lekcija ‘Krv’ te na satu geografije video ‘Prometni sustav i prometna povezanost Europe’.

Učenici osmih razreda virtualnu nastavu započinju u 9.45 satom hrvatskoj jezika na kojem uče o Zagrebačkoj školi crtanog filma pa se prebacuju na matematiku i geometrijska tijela. Nakon toga slijedi video iz biologije te engleskog i njemačkoj jezika.

Maturanti prema rasporedu virtualne nastave sutrašnji radni dan započinju u 13 sati satom matematike na kojem uče o svojstvima funkcija. Slijedi hrvatski jezik i videolekcija o Antigoni pa zatim geografija na kojoj uče o obilježjima naselja u Hrvatskoj te potom dan završavaju lekcijom iz engleskog i njemačkog jezika.

Dodatno će učenici viših razreda i maturanti nastavu moći pratiti i u programu Sportske televizije prema sljedećeg rasporedu.

Sve ostale informacije i detalje oko rasporeda virtualne nastave možete pogledati na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodajmo i da za učenike razredne nastave koji ne mogu ostati kod kuće i koji dođu u svoje škole neće biti organizirana redovna nastava u učionicama, već će oni također nastavu pratiti na televiziji i u virtualnim učionicama, stoji u uputama Ministarstva obrazovanja.

zatvori