Četvrtak, 18. travnja 2024.

Maturanti Srednje škole Koprivnica upoznali Andaluziju u sklopu mobilnosti Erasmus+ projekta

Maturanti Srednje škole Koprivnica Tea Grošek, Antonio Marković, Nika Markušić, Luka Mihelčić, Leon Nekić, Viktoria Polak i Lidija Seleš u pratnji profesora Marija Latina boravili su u španjolskom gradu Bormujos u sklopu učeničke mobilnosti Erasmus+ projekta ‘Young Entrepreneurs in Europe’.

Učenici su posjetili tehnološko-inovacijski centar “Parque Empresarial Cartuja” koji je izgrađen 1992. na mjestu održavanja izložbe EXPO, EXTENDU (promotivnu agenciju andaluzijskih proizvoda), tvrtku Ines Rosales gdje su šetnjom kroz proizvodne pogone vidjeli način na koji nastaju poznati andaluzijski Aljarafe kolači te Park nakita u Cordobi, mjesto gdje se proizvodi svjetski poznati nakit. Također sudjelovali su u radionicama gdje su se psihički i stručno pripremili za motivacijske razgovore. Ostalim sudionicima mobilnosti predstavili su načine osnivanja poduzeća u Hrvatskoj te radili u aplikaciji koja simulira poslovne situacije.

Osim aktivnosti vezanih uz projekt učenici su imali priliku i kušati tradicionalnu andaluzijsku hranu te se upoznati s kuturnom baštinom Andaluzije kroz posjet kraljevskoj palači Real Alcazar, katedrali i ostalim poznatim znamenitostima u Sevilli, a isto tako imali su i priliku posjetiti džamiju-katedralu u Cordobi te razgledati stari dio grada Bormujosa.

Kako je službeni jezik projekta bio engleski, učenici su dodatno usavršili vještine komuniciranja na stranom jeziku, no isto tako mobilnost je utjecala i na društvenu komponentnu osobnog razvoja, poručili su iz Srednje škole Koprivnica.

Sljedeća, četvrta i posljednja učenička mobilnost Srednje škole Koprivnice održat će se u Koprivnici od 29. ožujka do 4. travnja 2020.

zatvori