Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Lirizam i imaginacija: Koprivnička umjetnica Marija Stipan predstavila samostalnu izložbu slika

‘Lirizam i imaginacija’ naziv je samostalne izložbe slika poznate koprivničke slikarice i umjetnice Marije Stipan otvorene jučer u galeriji Muzeja grada Đurđevca.

Ovo je Marijina 18. izložba po redu na kojoj se predstavila s 54 djela većeg formata ulja na platnu i akrilika. Iza nje je 25 godina slikarskog rada. Izlagala je na više od stotinjak zajedničkih izložbi. U sadržaju djela dominiraju cvjetni motivi, vile u obliku ženskih likova te krajolici rodnih joj Molvi po kojima je poznata.

U prepunom galerijskom prostoru grada Đurđevca izložbi su nazočili brojni ljubitelji Marijinog slikarstva. Izložbu je obogatio prigodni program u izvedbi pjevačkog zbora “Lucerna” medicinskih sestara, a uz klavirsku pratnju maestra Josipa Pankarića. Izložbu je otvorila Edita Janković Hapavel.

Slikaričin životopis nam govori da je rođena u Molvama, s obitelji živi u Koprivnici, profesionalno je djelatnica i voditeljica odjela ortopedije u koprivničkoj bolnici. Slikarstvom se bavi od ranog djetinjstva. Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama, članica je likovne sekcije Podravka 72, udruge Peski art i Molvarskog likovnog kruga.

Marijina izložba je najidealniji poklon svim ženama za 8. mart. Izložba će ostati otvorena do 29. ožujka 2020. tako da svi oni koji nisu mogli doći na otvorenje, izložbu mogu posjetiti do navedenog datuma.

zatvori