Utorak, 23. travnja 2024.

Kristijan Bistrović iz Moskve: Prvenstvo je suspendirano, zasad nema velike panike, ne smijemo napuštati zemlju

Javio nam se naš Kristijan Bistrović, nogometaš CSKA Moskve iz Rusije i opisao nam stanje.

Kakvo je stanje u Moskvi? Vlada li panika?

U Rusiji ima oko 150 slučajeva zaraženih, što nije puno s obzirom na broj stanovnika i veličinu Rusije. Za sad nema neke pretjerane panike, ali poduzimaju se sve mjere da se spriječi širenje, smanjen je broj letova, što se tiče Moskve suspendirana su sva javna okupljanja za više od 50 ljudi…

Kakvo je stanje u tvojem CSKA i ruskom prvenstvu?

Mi ne treniramo od ponedjeljka. Iz kluba smo dobili naredbu da ostanemo sljedećih 14 dana u stanovima, kućama i da izlazimo samo u slučaju nužde. Svakodnevno dobivamo program treninga za odraditi i uspjeli su nam iz kampa dostaviti sobne bicikle u stanove. Nažalost ne smijemo napuštati zemlju jer postoji mogućnost da se kompletno zatvore granice pa se ne bismo mogli vratiti.

Rusko prvenstvo je za sada suspendirano do 10. travnja. Mi bismo trebali od 1. travnja nastaviti trenirati, no situacija se stalno mijenja tako da iz dana u dan saznajemo nove informacije.

Znaš li kakvo je stvarno stanje u Hrvatskoj?

Čujem se svakodnevno s obitelji i prijateljima doma, a i puno čitam o cijeloj situaciji, tako da sam dosta upoznat sa situacijom u Hrvatskoj i mišljenja sam da se stvarno radi dobar posao u sprječavanju širenja virusa.

zatvori