Utorak, 23. travnja 2024.

KORONAVIRUS U Hrvatskoj 49 osoba zaraženo, ulazimo u treću fazu obrane od epidemije, mobilizira se zdravstveni sustav

Ministar zdravstva Vili Beroš na popodnevnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrdio je da trenutno postoje 49 evidentirana slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Najavio je da Hrvatska ulazi u treću fazu obrane od epidemije koja nam donosi jaču aktivaciju i mobilizaciju čitavog zdravstvenog sustava.

Dosad je u Hrvatskoj ukupno testirano 745 uzoraka i u ovom trenutku je još 15 uzoraka na testiranju. Pod zdravstveni nadzor dosad su stavljene 8.202 osobe iz područja zahvaćenih epidemijom koronavirusa, stoji u popodnevnom priopćenju nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo dvoje djelatnika zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava. Ministar Beroš je otkrio da su na takav ishod situacije sve službe civilne zaštite spremne i dodao da KB Dubrava postaje primarni intenzivistički centar kao što je bilo i planirano u slučaju širenja epidemije, prenosi Telegram.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite dodaje da će mjere postajati sve rigoroznije u cilju zaštite građana, a nije isključeno ni zatvaranje granica.

Podsjetimo, županijski Stožer civilne zaštite priopćio je da na području Koprivničko-križevačke županije nema osoba zaraženih koronavirusom te pozvao građane da se ponašaju odgovorno i provode mjere propisane rješenjem o samoizolaciji.

zatvori