Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnički pedijatri dr. Valentić i dr. Vondraček uveli novi način rada u svojim ordinacijama

Koprivnički pedijatri dr. Zorka Valentić i dr. Ranko Vondraček uslijed situacije s koronavirusom uveli su novi način rada u svojim ambulantama.

– S obzirom na veliki broj pacijenata za koje skrbimo, nerazumijevanje opasnosti kojoj se izlažemo svi, a u nemogućnosti kontrole i uvida u osobe u izolaciji, jer nemamo uvid u kartone roditelja, već isključivo u kartone djece, odlučili smo istaknuti nekoliko uputa roditeljima – poručuju liječnici.

Ističu da je sve navedeno neophodno zbog specifičnosti rada i sa zdravom i s bolesnom djecom, ali i zbog nedostatku pedijatara na koprivničko-križevačkom području.

Kao neophodne mjere navode:

  • Obavezno prethodno telefonom nazvati ordinaciju
  • Obavezno naglasiti kontakt s osobom u izolaciji ili oboljelom od koronavirusa. Ne dolazite u našu ambulantu, pregled će se obaviti u izdvojenoj ambulanti za osobe sa sumnjom na koronavirus
  • U čekaoni može biti samo jedan roditelj uz jedno bolesno dijete, ostali čekaju vani na preporučenoj udaljenosti i bit će pozvani redom
  • U savjetovalištu istovremeno može biti samo jedan roditelj uz jedno dijete.

– Ove mjere su nužne kako bismo očuvali zdravu djecu, izbjegli širenje koronavirusa u tijeku epidemije i sačuvali zdravstvene djelatnike – zaključuju liječnici.

zatvori