Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnički Komunalac: Odvoz otpada odvija se po redovnom rasporedu

Gradsko komunalno poduzeće Komunac obavještava građane da se odvoz otpada na području grada Koprivnice, prigradskih naselja te u općinama u kojima Komunalac obavlja uslugu sakupljanja otpada odvija po redovnom rasporedu.

To se odnosi na odvoz miješanog komunalnog otpada, biootpada, plastike, papira, glomaznog otpada i odvoz granja koji je u tijeku u Koprivnici. “O svim mogućim promjenama obavijestit ćemo vas na vrijeme, a aktualni raspored odvoza otpada i granja možete pronaći na našim internetskim stranicama“, poručuju iz Komunalca.

Podsjećaju i da barem do 27. ožujka neće raditi Gradski bazeni Cerine, uključujući i sportski centar, kao ni Dom mladih. Sajmeni dan neće se održati 23. ožujka, a u privremenom prekidu je i javni gradski prijevoz BusKo.

“Zbog preventivnih mjera opreza zatvorena je blagajna na Gradskom groblju Pri svetom Duhu, a apeliramo na građane da svoje račune plaćaju internet i mobilnim bankarstvom te putem aplikacije sviracuni.hr. Oni koji nemaju mogućnost navedenog plaćanja, sve račune mogu platiti na blagajnama Komunalca u upravnoj zgradi (Mosna 15) i na blagajni na gradskoj tržnici. Kod dolaska na blagajnu molimo građane da se pridržavaju preporuka o održavanju razmaka te u prostor blagajni ulaze jedan po jedan”, poručuju iz Komunalca.

“Ovih dana po zakonu moraju ići van uplatnice za komunalnu naknadu, ali onima koji nisu u mogućnosti doći platiti na blagajne, a ne koriste e-mail, nećemo obračunavati kamate, ni građanima ni gospodarskim subjektima. Isto se odnosi i na plaćanje usluga Komunalca, dakle nema kamata”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić nakon održane sjednice Stožera civilne zaštite grada Koprivnice.

zatvori