Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnička sportska povijest: Atletski klub u Koprivnici od ožujka 1976. – uskoro puni 44 godine

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Trebalo je punih godinu dana da se od ideje nekolicine koprivničkih mladića u Koprivnici osnuje atletski klub, čija je godišnja skupština održana sredinom ožujka 1976. godine.

“U vrijeme opsežne akcije Atletskog saveza Hrvatske da se organizaciono proširi atletika u Hrvatskoj, ova bi inicijativa trebala biti u korist te akcije, no spomenutoj skupštini nije prisustvovao nitko od pozvanih, pa čak niti nastavnici tjelesnog odgoja (!?), tako da su mladići prepušteni sami sebi i svom mladenačkom poletu…” pisao je Glas Podravine u broju od 2. travnja 1976. godine.

Za prvog predsjednika Atletskog kluba Podravka izabran je Vlado Puklavec iz Podravke.

Imao je težak zadatak, jer pred Upravom kluba kao i pred njegovim članovima postavila se zapreka: kako ići dalje bez pomoći odgovornih; kakve će biti posljedice eventualnog njihovog razočarenja?

Na svu sreću kasnije je stigla potpora, a klub je dugo “vukao” inž. Juraj Vučetić kada je Podravka stala iza atletike.

Na slici: I unutar Podravkina rekreacijskog djelovanja, koja su vodili Dražen Perošić i Služba informiranja Podravke, česta su bila natjecanja u atletskim trkačkim disciplinama (Kros u Crnoj gori, trčanje i hodanje u Starigradu od ceste, tj. trafostanice, sa ciljem Štaglja u Podravkinu rekreacijskom centru PRC-u za muške, a od raskrižjem prije potočića za žene). Na fotografiji je ulazak u cilj natjecanja u hodanju ili trčanju, teško je razlučiti.

Napisao i na slici mjeri vrijeme: Ivo Čičin-Mašansker
Koprivnička sportska povijest

zatvori