Utorak, 23. travnja 2024.

NOVO IZ KNJIŽNICE Književni susreti sele se u online sferu, prvi gost je poznati Kristian Novak

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ zatvorena je zbog mjera suzbijanja širenja koronavirusa, no i dalje priprema programe za svoje korisnike i sve građane. Tako su osmislili virtualne književne susrete pod zajedničkim hashtag nazivom #kajnebibilo #do-bro.

Prvi takav online književni susret održat će se ove srijede, 1. travnja s početkom u 18 sati, a gost će biti jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih književnika Kristian Novak.

“Kristiana Novaka nije potrebno pretjerano najavljivati, ali u književnom smislu recimo samo da je autor tri romana Obješeni, Črna mati zemla i Ciganin, ali najljepši od kojih su posljednja dva postigla veliki nacionalni uspjeh – oba su izvedena na kazališnim daskama, a čekamo i film koji će biti napravljen prema romanu Črna mati zemla. Velik je to uspjeh za romane koji su oborili hrvatske prodajne rekorde, a samim time i Marulićevu kletvu“, poručuju iz koprivničke knjižnice.

Naziv ovog online književnog susreta prepoznat će pratitelji koprivničkog etno-punk-rock benda Ogenj jer je to naziv najnovijeg singla koji su prije nekoliko dana objavili.

“Nesebičnom gestom davanja autorskih prava korištenja dijelova pjesme koprivničkoj knjižnici Ognjeni dečki dali su pozitivan i vedar duh ovom novom programu koji će se nastaviti cijelo vrijeme ove COVID-19 krize”, kažu iz knjižnice i dodaju:

“S obzirom da nam prethodi vrijeme duže izolacije ovo će biti način da budemo zajedno, a koprivnički knjižničari da uđu u vaše domove dovodeći Vam zanimljive goste i teme.”

Književni susret odvijat će se putem live streama, a točne poveznice na prijenos bit će dostupne u srijedu na knjiznica-koprivnica.hr.

zatvori