Utorak, 23. travnja 2024.

Jakšić o odgodi podjele uskrsnica: U ovoj situaciji nemoguće je organizirati podjelu, svi će ih dobiti čim se stanje normalizira

Koprivnička Gradska uprava jučer je obavijestila javnost kako je podjela uskrsnica umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine odgođena do daljnjega zbog pandemije koronavirusa, odnosno nemogućnosti dolaska umirovljenika i osoba s invaliditetom u Gradsku upravu.

“Ono što smo se dogovorili u ovom kriznom trenutku je da odgodimo isplatu uskrsnica iz tehničkog razloga ne želeći raditi razliku u pravima između osoba s invaliditetom i umirovljenika. Činjenica je da od svih umirovljenika – njih 1500 koji imaju mirovinu do 2 tisuće kuna – njih 1200 nema ni žiro ni tekući račun. Pokazivanjem svojeg izvatka od mirovine dokazuju iznos i pravo na uskrsnicu ili božićnicu. Tehnički je nemoguće u ovoj situaciji osigurati njihov dolazak u Gradsku upravu, a isto tako je tehnički i zdravstveno nemoguće organizirati podjelu po mjestima stanovanja od strane zaposlenika Grada ili HP-a. Situacija s koronavirusom uvela je neka nova pravila ponašanja u javnom prostoru te u ovoj fazi ne možemo na adekvatan način riješiti podjelu uskrsnica. Radi se o odgodi isplate do 5. ili 6. mjeseca, ovisno o vremenu trajanja ovakve situacije”, pojasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Važno je podsjetiti javnost kako je ova aktualna Gradska uprava u ovom mandatu uvela i osigurala uskrsnice i božićnice za naše umirovljenike kao i za osobe s invaliditetom”, dodao je Jakšić.

Stoga nije točno da uskrsnica neće biti, istaknuli su iz Grada. Uskrsnica će umirovljenicima i osobama s invaliditetom – korisnicima osobne invalidnine biti isplaćena čim to okolnosti budu dopuštale, odnosno nakon normalizacije stanja uzrokovanog koronavirusom.

(koprivnica.hr)

zatvori