Utorak, 23. travnja 2024.

Gradu Koprivnici odobreno je više od 95 tisuća eura u sklopu europskog projekta Knowledge Well

Gradu Koprivnici odobreno je više od 95.000 eura u sklopu europskog projekta Knowledge Well.

Iz Grada poručuju da je glavni cilj projekta koji traje od svibnja ove godine do prosinca iduće, uspostaviti pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska. Time će se stvoriti uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa u osnovnim školama u gradu Koprivnici, koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

– Posebni ciljevi projekta su stjecanje novog teoretskog i praktičnog znanja za učitelje u prekograničnom području projektnih partnera, poticanje i razvoj potencijala izvrsnih učenika kroz individualne i zajedničke prekogranične radionice te povećanje kvalitete rada sa izvrsnim učenicima primjenom suvremenih obrazovnih tehnologija – objašnjavaju.

Napominju da će se projektne aktivnosti će se provoditi na području Koprivničko-križevačke županije u Hrvatskoj te na području Zala i Baranja županija u Mađarskoj. Projektne aktivnosti bit će usmjerene na učitelje i izvrsne učenike osnovnih škola između prekograničnih partnera.

– Prekogranična komponenta bit će stavljena i na organizaciju zajedničkih trodnevnih kampova za izvrsne učenike koji će biti više usmjereni na praktičan rad u različitim poljima izvrsnosti i upotrebu tehnologije i edukativnih materijala. Osim edukacija učenika bit će organizirane i radionice za učitelje, učenike i roditelje. Radionice će imati fokus na važne elemente za uspjeh učenje i razvoj u obrazovanju i radu aktivnosti. Na kraju projekta organizirat će se i radionice za marginalizirane skupine ljudi gdje će educirani učitelji i učenici osmisliti posebne radionice prilagođene djeci s posebnim potrebama – zaključuju u Gradu.

zatvori