Utorak, 26. ožujka 2024.

Goran Posavec – Poso u Cerine Fit izazovu smršavio već 23 kilograma

Cerine Fit izazov, individualni program vježbanja pod vodstvom stručnih kineziologa i fizioterapeuta na bazenima Cerine, u kojem se prvi okušao Goran Posavec – Poso, ušao je u šesti tjedan provedbe.

Goran je od početka Fit izazova smršavio 23 kilograma, a kaže kako se nikad nije osjećao bolje:

– Strogo se držim režima vježbanja i prehrane i tu odstupanja nema. Tri puta tjedno vježbam na individualnom treningu s osobnim trenerom i još sam ubacio četiri treninga gdje vježbam sam, plivam, idem u saunu i slično. Tijekom Fit izazova naučio sam da je stručno vodstvo važno jer treba mijenjati više vrsta treninga, a ne se koncentrirati samo na onaj koji nama osobno najviše odgovara. Već 25 godina sam u sportu, ali nikad nisam išao u teretanu. Već nakon drugog treninga shvatio sam da je vježbanje u teretani ili dvorani čak i zabavnije od nogometa – rekao je Goran.

Kaže kako je s vremenom zavolio sve vrste treninga, najbolje mu ide takozvano “mrtvo dizanje”, ali dok ima volje i odlučnosti, nijedan trening ne pada mu teško:

– Što se tiče prehrane, i tu se držim pravila i plana kojeg mi je izradio trener. Tijekom dana jedem više mesa, a manje nezdravih namirnica nego prije. Pijem isključivo običnu i mineralnu vodu, čaj, a prvi put sam u svojih 38 godina počeo piti kavu. Bez šećera, naravno. Teško mi je palo odreći se soka, no sve muke oko mijenjanja prehrane nestale su kad su se pojavili prvi rezultati – kazao je Goran.

Naglašava da je promjena izgleda u drugom planu, a najvažnije mu je bilo učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

– Prvo sam primijetio da zapravo imam viška energije od onog na što sam bio naviknut. Na poslu sam brži, okretniji i sve mi je lakše, a kad hodam negdje uz stepenice ne zapušem se kao prije. Druga odlična stvar je da konačno stanem u odjeću koju sam nosio prije pet godina. Imam čak i odjeće koja je u ormaru stajala, a da je nikad nisam obukao. Znate ono dok kupite nešto, pa sami sebi kažete da ćete to nositi dok smršavite. Obično se to ne dogodi, ali ja sam konačno dočekao taj dan – objasnio je Goran.

Snimio Marko Posavec.

Cilj mu je do kraja ove godine skinuti još 20 kilograma, odnosno postići željenu kilažu od 120 kilograma, ali prije svega voditi zdrav život.

– I nakon Cerine Fit izazova nastavit ću s zdravim načinom života, više se kretati, rekreirati se i zdravo hraniti. Jako mi je drago da sam i prijatelje i rodbinu uspio aktivirati tako da se već nekoliko njih planira odvažiti na sudjelovanje u Cerine Fit izazovu, ali i općenito zdravije živjeti – zaključio je Goran.

Njegova osobna trenerica Melita Jug, magistra kineziologije, ima samo riječi hvale za trud i volju koju je Goran uložio u Cerine Fit izazov.

– Svaka osoba koja se uključi u Fit izazov sama je najzaslužnija za rezultate koje postigne. Stručno osoblje sportskog centra Bazena Cerine je tu da ih usmjeri, odredi plan vježbanja, način prehrane i prati napredak. Goran je zaista pravi primjer toga da se sve može uz osobnu odluku i volju, a uz stručno znanje i podršku iskusnih trenera jako brzo dolaze vidljivi rezultati. Moram naglasiti da je popravljanje tjelesnog izgleda samo dobra posljedica onog što mi u Cerine Fit izazovu radimo, a to je zdravo mršavljenje i stjecanje pozitivnih životnih navika koje vode poboljšanju zdravstvenog stanja pojedinca – rekla je trenerica Melita.

Cerine Fit izazov namijenjen je svima onima koji žele pozitivne promjene u životu, a uz stručno vodstvo trenera vježbajte, hranite se zdravo, smršavite i budite zdravi i fit!

Prijavite se na Cerine Fit izazov na recepciji Bazena Cerine ili na broj telefona 048/240-570. Vidimo se!

zatvori