Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Nova pobjeda u domaćem prvenstvu: Podravka Vegeta svladala i Umag

'Nismo očekivali ovako borbenu i agresivnu ekipu'

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile su večeras u gostima ekipu Umaga u susretu 19. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene. Rezultat utakmice bio je 32:42, 17:23 na poluvremenu.

Koprivničke su rukometašice pred nešto više od 300 gledatelja u dvorani Stella Maris utakmicu otvorile serijom od tri pogotka. Do kraja prvog dijela prednost Podravke narasla je na plus šest, na kraju i na plus deset, uz izuzetno agresivnu igru domaćih rukometašica.

Najučinkovitije Podravkine igračice bile su Dejana Milosavljević i Aneta Benko s po osam pogodaka, a vratarke su zaustavile devet lopti.

“Nismo očekivali ovako borbenu i agresivnu ekipu Umaga. Na kraju utakmice sva sreća da nitko nije ozlijeđen. U par navrata je bila tuča na terenu, a ne rukomet. Čestitam svojim curama na dobroj utakmici. Vidi se da su još umorne od puta i utakmice u Njemačkoj, no pobjeda je tu”, komentirao je trener Zlatko Saračević.

Nakon devetnaest odigranih kola u 1. HRL Podravka Vegeta i dalje je jedina ekipa sa stopostotnim učinkom. Odmah iza nje na tablici su Lokomotiva i Bjelovar. Sljedeća je na rasporedu Murvica, a ta će se utakmica igrati u Koprivnici u petak s početkom u 18 sati.

ŽRK UMAG 32 (17)
RK PODRAVKA VEGETA 42 (23)
UMAG – SD Stella Maris, GLEDATELJA: 300, SUCI: Antonio Jurić i Deni Marčinković (Bjelovar), NADZORNIK: Vladimir Peković (Varaždin).
ŽRK UMAG: Partljačić (2), Blašković (2); Partljačić, Plahinek 6, Kernjus, Jajčević 1, Pavković 10, Nushi 3, Bunić 2, Trento 1, Miočinović 5, Markežić, Barišić 4. Trener: Bruno Markoš.
PODRAVKA VEGETA: Risović (4), Ećimović (5); Turk, Beganović, Karlovčan 4, Popović 2, Džono, Milosavljević 8, Mugoša 3, Franišić 3, Stanko 5, Ećimović, Gjorgjijevska 1, Tsakalou 6, Benko 8, Carlos 2. Trener: Zlatko Saračević.
SEDMERCI: Umag 2 (2), Podravka Vegeta 5 (5).
ISKLJUČENJA: Umag 8 min. (Pratljačić, Plahinek, Jajčević, Bunić), Podravka Vegeta 10 min. (Beganović 2+2, Popović, Stanko, Gjorgjijevska).
CRVENI KARTONI: —.

(RK Podravka)

 

zatvori