Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Mlade košarkašice Podravca iz Virja prvakinje Hrvatske, Iva Šoš najbolja igračica turnira

Ženski košarkaški klub Podravac ovog je vikenda osvojio titulu prvakinja Hrvatske na samoj završnici ovogodišnjeg državnog prvenstva za djevojčice do 13 godina, održanom u Virju.

Mlade Virovke su u subotu s uvjerljivih 84:32 pobijedile Šibenik, a u nedjelju su nadigrale zagrebačku Trešnjevku 2009 sa 64:50. Djevojčice Podravca su od početka imale vodstvo i cijelo vrijeme kontrolirale igru i rezultat i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Zagrepčankama da ugroze pobjedu i osvajanje titule prvakinja. U utakmici za 3. mjesto ekipa Ragusa iz Dubrovnika nadigrala je djevojčice Šibenika.

U redovima domaćina istaknula se Iva Šoš koja je najbolja igračica, najbolji strijelac i skakačica, a pripala joj je i titula najkorisnije igračice (MVP) završnog turnira. U idealnu petorku turnira iz Podravca je, uz Ivu Šoš, izabrana i Tena Popović, potom Marta Pranjić i Lena Bilić, obje iz Trešnjevke 2009 te Martina Lončar iz Raguse.

Za Podravac su pod vodstvom trenera Damira Betlehema igrale Lana i Tena Popović, Barbara Šklebar, Leonarda Hrženjak, Iva Šoš, Antonija Čimin, Lea Hudjek, Iva Bednaić, Jelena Fancev i Vita Šandor.  Pehare, medalje, priznanja i plakete ispred Hrvatskog košarkaškog saveza podijelile su Tatjana Jacović i Danira Nakić Bilić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednica Kluba Nataša Sušanj i član Izvršnog odbora Podravca Robert Čimin. U utakmici za 3. mjesto ekipa Ragusa iz Dubrovnika nadigrala je djevojčice Šibenika.

U subotu je između utakmica održano svečano otvorenje Završnice te su tom prilikom ekipi Podravca podijeljene i plakete koje su djevojke Podravca dobile prilikom svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama za 2019. godinu u našoj županiji, a u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije. Naime, u kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe, ekipa Podravca bila je nominirana čak dva puta i to u dobnim kategorijama U-12 i U-13 s osvojenim 2. i 3. mjestom u Hrvatskoj.

“Uprava kluba još jednom zahvaljuje svim navijačima koji su ovaj vikend napunili tribine u Virju i navijali iz petnih žila. Posebna zahvala ide i komentatoru bez kojeg ova Završnica ne bi bila tako upečatljiva kakva je i bila – Mirku Slamiću, koji je svojim komentarima navijače dizao na noge i ohrabrivao naše cure u teškim trenucima finalne utakmice. Zahvaljujemo i medijima koji su aktivno pratili rezultate i pravovremeno ih objavljivali, potom Općini Virje, Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara i Košarkaškom savezu Koprivničko-križevačke županije na potpori koju su pružili klubu”, poručili su iz Podravca.

zatvori