Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mihovil Maloča na Dan žena predstavio se koprivničkoj publici prvim samostalnim koncertom

Mlad i svestran koprivnički glazbenik Mihovil Maloča sinoć je na Dan žena održao prvi samostalni koncert, pred brojnom publikom okupljenom u Kulturno-kreativnom centru Pixel.

U cjelovečernjem programu Mihovil je izvodio vlastite pjesme i obrade, neke na hrvatskom, neke na engleskom jeziku te naišao na odličan prijem kod publike koja ga je došla podržati. Premda Mihovilove glazbene izvedbe nisu nepoznata stvar u Koprivnici, a aktivan je i u Ludens teatru, ovo je bilo premijerno predstavljanje njegovih autorskih pjesama i njega kao glazbenika.

Mihovil Maloča dolazi iz KC-HC… iako ova svirka bude više SC (ne „Studentski centar“ nego „soft core“). Glazbom se bavi od dječačkih dana, sviranjem klavira i pjevanjem u zboru. Klavir ga je jako volio, no ljubav je bila neuzvraćena te tako Mihovil naivno odustaje od njega misleći da je klavir dobar samo za klasičnu glazbu koja mu nije bila osobito privlačna. Tek u dvadesetima investira u električnu gitaru i pojačalo i samouko „drnda“ neke „metalike“ i spoznaje da to nije baš „sam tak“. Nekoliko godina kasnije od prijatelja (hvala Radma) posuđuje akustičnu gitaru i uči lupati akorde i tek tada, po prvi puta, to počinje zvučati na glazbu.

Bilo je tu nekih bendova, nekih gaža, uglavnom više pokušaja od samih realizacija, te Mihovil odlučuje probati neki solo projekt jer se očito samo sa sobom bude uspio nešto dogovoriti (a ni to nije uvijek jednostavno). Po prvi puta počinje pisati pjesme na hrvatskom (što mu je neistražen teren) i nakon 2-3 godine stava „Ma ja album napišem za tjedan dana“ uspijeva sakupiti šačicu autorskih pjesama i odvažuje se održati prvu svirku autorskih stvari.

zatvori