Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Kreativna radionica Koprivničanke Ivane Ranilović dokaz je da njezina mašta nema granica

Pravi dokaz da mašta može svašta je kreativna radionica Koprivničanke Ivane Ranilović koja je ideje i zamisli iz svoje mašte pretvorila u hobi izrade različitih rukotvorina.

Kako nam Ivana otkriva, oduvijek je imala neku ‘žicu’ za kreativne stvari i ručne radove.

– Svi mi kao klinci volimo šarati i crtati pa sam tako i ja bojala po zidovima. Sjećam se da smo tada pekli i različite kolače od pijeska, uvijek nešto radili s rukama. Ja sam odrasla u kući koja sigurno sad već broji preko 100 godina i uvijek je imala specifičan stil uređenja koji je spojio starinski i moderan štih. Možda me to i inspiriralo, ali svakako velika inspiracija bio je i moj susjed koji je slikar i kojeg sam gledala kako boja i farba.

Ivana nam priča da danas farba i boja sve što joj se učini zanimljivim. Također, novim i modernim stvarima voli dati neki svoj kreativni pečat i novu namjenu.

– Neke materijale kupim nove, recimo drvene kutijice i tacne i onda ih malo ‘uredim’ i primjerice iskoristim da napravim božićnu dekoraciju, priča nam Ivana.

Voli reciklirati i stare bočice i staklenke koje u njezinim rukama dobiju novo ruho u čemu joj pomažu brat, prijatelji i susjedi. Naravno, kao i svaki kreativac ponekada ima ‘kreativnu blokadu’, ali ona nikada ne potraje predugo.

– Nekada inspiracija dođe sama od sebe u trenu ako je takav dan, a ponekad ne radim ništa  po mjesec ili dva. Zato sve nadoknadim kada me primi inspiracija. To je poseban i neobjašnjiv osjećaj koji me toliko ponese da bi farbala i zidove u stanu ako treba, priča nam kroz šalu Ivana.

Otkrila nam je i da više ne kupuje poklone.

Ustupila Ivana Ranilović.

– Već odavno ne kupujem poklone, nego ih sama napravim. Ma uvijek se u blizini nađe neki svijećnjak, kutija, vaza za cvijeće ili nešto slično čemu ja mogu dati neku novu namjenu. Vidim da se to sviđa mojom obitelji i prijateljima pa tako zaista volim vidjeti kako oni moje poklone ponosno drže na stolovima i svojim policama u kući, ističe Ivana.

 

Svojim hobijem koji za sada ne razmišlja pretvoriti u posao, Ivana je zarazila i svojeg sina pa tako sudjeluje i na kreativnim radionicama u njegovom vrtiću.

– Ovaj hobi mi jako puno znači i njime kratim svoje slobodno vrijeme, a vidim da me i sin počeo kopirati u tome pa su nam tako zidovi u stanu često kreativno obojani, priča nam kroz smijeh.

Pogledajte bogatu galeriju Ivaninih radova i uvjerite se da njezina mašta može svašta.

 

zatvori