Četvrtak, 18. travnja 2024.

Dva nova slučaja: Broj zaraženih koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji sada je osam

Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena su dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom uzrokovanom koronavirusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U oba slučaja riječ je o kontaktima osobama za koje je ranije utvrđeno da su pozitivne na koronavirus. Osobe su dobrog zdravstvenog stanja, imaju blaže simptome i pod zdravstvenim su nadzorom.

Uz tri jučerašnja, broj potvrđenih slučajeva zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji narastao je na osam.

“Do sada je na temelju epidemiološke i infektološke obrade ukupno na testiranje upućeno 109 uzoraka, a od tog broja svega je osam pozitivnih uzoraka što potvrđuje kako je epidemiološka slika Koprivničko-križevačke županije i dalje vrlo dobra te kako su svi kontakti zaraženih osoba pravodobno registrirani i stavljeni pod adekvatni zdravstveni nadzor”, poručuju iz Stožera te dodaju:

“Važno je ponoviti kako, s obzirom na trenutan broj oboljelih i mjere zaštite koje se provode, stanovnici županije mogu biti mirni jer zdravstveni sustav je u potpunosti spreman za sve izazove, opremljen je stručnim kadrom i svom potrebnom opremom te funkcionira prema najvišim medicinskim standardima. Naglašavamo kako dobra epidemiološka slika županije ovisi isključivo o odgovornom ponašanju stanovnika, posebice u vremenu koje je pred nama s obzirom da smo ušli u ključnu fazu upravljanja epidemijom.
Stoga, apeliramo na stanovnike županije da poštuju sve naložene mjere i upute za zaštitu zdravlja, ostanu u svojim domovima, održavaju higijenu i socijalnu distancu kako bi svojim odgovornim ponašanjem spriječili širenje zaraze koronavirusom. Pokažimo maksimalnu odgovornost i na taj način ćemo zaštiti sebe, svoje bližnje, zdravstvene djelatnike te cjelokupnu zajednicu”, zaključuju iz Stožera.

zatvori