Utorak, 23. travnja 2024.

DANI U IZOLACIJI Mario Gregurina: Više živciram ukućane nego inače i igram šah sam sa sobom

Ime Mario Gregurina svima nam je dobro poznato. Ikona Slaven Belupa, domaći dečko s više od 200 nastupa za Farmaceute. Čovjek koji se može pohvaliti da je zabio gol nogometnoj instituciji poput Athletic Bilbaa. Tko ga poznaje zna da se radi o istinskoj nogometnoj legendi, ali prije svega pravom čovjeku.

Danas, nogometni trener u ŽNK Koprivnica, koju vodi vrlo uspješno te igrač u Međimurskom županijskom prvoligašu Graničaru iz Kotoribe, gdje pomaže svojim savjetima temeljenim na godinama i godinama nogometnog iskustva.

Kontaktirali smo ga i upitali što on radi u ovim teškim danima, zatvoren u kući?

– Zadnjih par dana doslovno ne izlazim iz kuće. Prošli tjedan smo prijatelji i ja dane provodili na igralištu i potajno se nadali da do ovoga ne bude došlo, ali ipak došlo je.

– Sad je već svima jasno da nas sljedećih nekoliko tjedana čeka samo druženje s obitelji ili pak sa samim sobom. Tako da ću i ja malo više nego inače “živcirati” svoje ukućane.

– Koristim vrijeme da se educiram i usavršim u onome što radim pa tako gledam, čitam, pišem razne stvari vezane uz nogomet, psihologiju, komunikologiju koje me zanimaju, dok su ujedno i sastavni dio mog života i posla. Analiziram tekuću sezonu te radim okvirni plan eventualnih mini-priprema ako dođe do nastavka prvenstva što se iskreno nadam. S prijateljima se čujem preko poruka i poziva i jedva čekam da se opet vidimo na igralištu, a do onda se online družimo uz karte.

Mario kao nogometaš, ima vrlo zanimljiv hobi u posljednje vrijeme.

– U zadnjih par godina postao sam veliki ljubitelj šaha tako da uz karte odigram i nekoliko partija šaha praveći se da sam Bobby Fisher!

Što poručuje popularni “Marek” ili “Grega”?

– Budite poslušni i uzorni građani i ostanite doma, ovo će proći ubrzo ako ćemo biti odgovorni!

zatvori