Utorak, 23. travnja 2024.

DANI U IZOLACIJI Ivana Kirilenko: Vježbe u kući ne mogu se mjeriti s treninzima vani, ali svi moramo ostati doma

Već smo pisali o tome kako u ovo doba koronavirusa žive sportaši, u Rusiji Kristijan Bistrović i Slavenaš Bruno Bogojević.

Nakon njih na red je došla mlada nogometašica ŽNK Koprivnice, Ivana Kirilenko (20).

Upitali smo je kako je njoj sve ovo palo, kako provodi vrijeme i trenira te kako komunicira s prijateljima/suigračicama.

– Što se tiče škole, svaki dan pratim online nastavu, rješavam sve prema planu i programu i tako provodim većinu vremena – kaže Ivana.

– I prije izolacije sam trenirala sama kod kuće tako da mi to nije ništa novo i ne predstavlja mi problem. Razlika je u tome što se vježbe kod kuće ne mogu mjeriti s treninzima vani, ali i to se može.

Sa suigračicama, kaže, najčešće komunicira porukama.

– Mislim da je svakome ova izolacija teško pala jer nismo navikli biti ovako puno zatvoreni i meni osobno fale ljudi koje sam navikla viđati svaki dan. Ali u svemu ovom je dobro što sada svatko ima priliku malo bolje upoznati samoga sebe, sada svatko ima dovoljno vremena razmisliti o nekim važnim ili manje važnim stvarima.

Najvažnije od svega, kaže Ivana, je da na ovu situaciju ne gledamo negativno.

– Preporučila bih svima da ostanu kod kuće, prvo radi svih drugih pa onda i radi samih sebe jer jedino tako možemo proći kroz ovo teško razdoblje.

Ivana nam je, kao i Bruno Bogojević, snimila video kako tehnicira s rolom WC papira nazvan #StayHomeChallenge:

zatvori