Četvrtak, 25. travnja 2024.

Crveni križ pomagat će gdje god treba: Dostavljat ćemo lijekove i nužne namirnice, uvodimo dežurne telefone

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u narednom će razdoblju biti na raspolaganju svim potrebitim stanovnicima, poglavito onima starije dobi.

Pomagat će im s nabavkom lijekova i nužnih namirnica, najavila je ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev:

– Riječ je o novom programu koji ćemo provoditi na našem području. Svakodnevno smo u domovima onih koji su stari, sami, siromašni, napušteni ili bilo kako ugroženi. Pomagat ćemo im s nabavkom lijekova i nužnih namirnica. Korisnicima pučke kuhinje dostavljat ćemo obroke.

Ravnateljica Sočev najavila je kako će otvoriti dežurne telefone u sva tri gradska društva – koprivničkom, križevačkom i đurđevačkom, na koja će se javljati i nastojati pomoći svim sugrađanima koji nemaju nikoga bližnjega.

– Naravno da će taj posao naši zaposlenici i stručno educirani volonteri raditi uz najviše higijenske i preventivne mjere koje preporučuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Toga se pridržavamo i u svakodnevnom poslovanju. U domove se neće ulaziti, tražit će se da netko izađe van, a svi naši zaposlenici nosit će oznake Crvenog križa.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi idu dalje

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ovog tjedna u skladu s godišnjim rasporedom provodi i akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Ravnateljica Sočev pozvala je sve zdrave osobe koje nisu putovale da daruju dragocjenu tekućinu.

– U protekla dva dana prikupili smo više od 200 doza. To je znak da su naši stanovnici zdravi i da mogu darivati krv. Svi oni koji su zdravi akcijama se mogu odazvati jer nemojmo zaboraviti da u bolnicama ima i onih pacijenata kojima je krv potrebna i jedino im ona može spasiti život. Život nije stao, bolesnih ima pa vjerujemo da ćemo i dalje opravdati onaj naslov koji smo osmu godinu zaredom dobili, a to je da smo županija s najviše davanja po broju stanovnika u zemlji.

Akcije se do kraja tjedna održavaju u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica te su premještene s predviđenih lokacija, napomenula je Sočev.

Raspored je sljedeći:

18. ožujka, srijeda: od 11 do 14:30 i od 15 do 18:30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

19. ožujka, četvrtak: od 14 do 17 sati u Društvenom domu u Rasinji, a umjesto u Podravki akcija će biti od 14 do 17:30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

20. ožujka, petak: od 14 do 17 sati u GD CK Koprivnica umjesto u Belupu

23. ožujka, ponedjeljak: od 9 do 12 sati u GD CK Koprivnica umjesto u OB “Dr. Tomislav Bardek”

zatvori