Četvrtak, 25. travnja 2024.

Županijsko Povjerenstvo za kredite odobrilo sufinanciranje četiri poduzetnička projekta

Županijsko Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja po programu ‘Kreditom do uspjeha 2014.’, Mjera 1 – ‘Kreditom do konkurentnosti’ na sjednici održanoj u petak odobrilo je sufinanciranje četiri poduzetnička projekta.

Sjednicu je sazvao predsjednik Povjerenstva, zamjenik župana Darko Sobota. Nakon razmatranja pristiglih zahtjeva, jednoglasnom odlukom izrađeni su prijedlozi poduzetničkih projekata za četiri zahtjeva za koje je prihvaćeno subvencioniranje kamate i predani su predstavnicima banaka na daljnju obradu. Kako je naglašeno tijekom rasprave, realizacijom odobrenih poduzetničkih projekata planirano je zapošljavanje najmanje 13 osoba.

Podsjetimo, početkom 2015. godine Koprivničko-križevačka županija u suradnji s desetak banaka započela je s provedbom navedenog programa Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u okviru kojega su Županija i Ministarstvo sufinancirali kamatnu stopu u različitim udjelima ovisno o tome radi li se o projektima vezanima za proizvodne ili uslužbe preporučene djelatnosti po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007.

Ukupni kreditni potencijal u iznosu od 41 milijun kuna bio je iskorišten krajem 2017. godine plasmanom 35 kredita, a u rujnu 2019. odlukom Ministarstva Županiji je dodijeljen dodatni kreditni potencijal od pet milijuna kuna te je po objavi javnog poziva zaprimljeno sedam zahtjeva s planiranom investicijom od 16,34 milijuna kuna i ukupnim iznosom traženih kredita od 10,97 milijuna kuna.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori