Utorak, 23. travnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Na dnevnom redu odluke o dodjeli javnih priznanja i nagrada, izvješće o radu župana, promjene statuta Županije

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije okupit će se u ponedjeljak poslijepodne, a na dnevnom redu je 29 točaka.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar izdvojio je nekoliko najvažnijih odluka koje će se naći pred skupštinarima – prezentacija ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženke Vadle o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti na našem području, donošenje odluke o dodjeli javnih priznanja te izmjene statuta Koprivničko-križevačke županije.

Pintar je rekao da je Odbor za dodjelu javnih priznanja donio prijedloge o dodjeli javnih priznanja i to za životno djelo, za promicanje ljudskih prava, zatim dvije nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije, dvije za iznimno postignuće u protekloj godini, te pet zahvalnica.

– Bilo je prilično puno prijedloga i Odbor je donio svoje zaključke koji će biti raspravljene na sjednici. Ove godine neće biti nagrade za počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije jer nije bilo prijedloga, a ova nagrada se ionako ne dodjeljuje svake godine – rekao je Pintar.

Što se tiče odluka Odbora, predlaže se da se nagrada za životno djelo dodijeli Barbari Fuček-Leško, nagrada Mara Matočec Kristinki Štefan, nagrade za doprinos ugledu i promociji Udruzi Potkalnički plemenitaši i Turističkoj zajednici grada Koprivnice, nagrade za iznimno postignuće ROBINU trgovačkom društvu za ugostiteljstvo i trgovinu i Sanji Rođak Karašić, a zahvalnice Udruzi za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Šinterice dobra srca, DVD-u Glogovnica, KUD-u Zrin, Milanu Čapaliji te učenicima Osnovne škole Koprivnički Ivanec.

Kao još jednu vrlo važnu odluku, Pintar je izdvojio i promjene Statuta za koje kaže da se događaju jer je Ured državne uprave sada u sustavu Koprivničko-križevačke županije.

Što se tiče ostatka dnevnog reda, Pintar je napomenuo kako se radi o izvješćima o radu  institucija i ustanova Koprivničko-križevačke županije, a najvažnije točke u tom setu su razmatranje izvješća o radu župana od srpnja do prosinca prošle godine te ono o mjerama provođenja programa europskih projekata.

zatvori