Ustupila Ana Mihac Kovačić.
Koprivnička doktorica dentalne medicine Nikolina Kuzmić Šelimber nakon uspješno odrađene edukacije s prvašićima u OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’ Koprivnica posjetila je i mališane koprivničke OŠ ‘Braća Radić’.

Doktorica Kuzmić Šelimber mališanima je pojasnila zašto je važno redovito četkati zube te stvoriti naviku redovitog i pravilnog održavanja oralne higijene. Učenici su učili o problemima koji mogu nastati u usnoj šupljini i kako spriječiti nastanak karijesa. Doktorica im je objasnila što se radi u ordinaciji dentalne medicine i koliko bi često trebali posjećivati svog stomatologa. Cijela edukacija bila je potkrijepljena zanimljivim crtanim filmovima vezanim uz oralno zdravlje, a doktorica Kuzmić Šelimber je za njih pripremila i edukativnu priču kroz koju su mogli još ponešto naučiti.

Na druženje s učenicima doktorica je donijela jabuku koja “ima karijes” pa im je na jednostavan način demonstrirala kako se karijes liječi. Stomatologinja je obišla svakog učenika te mu pokazala pravilan način četkanja zubi. Na kraju su ponovili što su sve naučili o zubima i pravilnoj njezi zuba.

Doktorica Nikolina Kuzmić Šelimber jedna je od nekolicine doktora dentalne medicine u Hrvatskoj koja ima završene iTOP Introductory, iTOP Advanced i iTOP Teachers tečajeve te je već održavala radionice i edukacije vezane uz oralnu higijenu diljem Hrvatske djeci, ali i svojim kolegama.

Predavanje i radionica koju je održala prvašićima u OŠ “Braća Radić” Koprivnica protekla je u ugodnom i vedrom raspoloženju u kojem su djeca puno toga mogla naučiti o održavanju pravilne oralne higijene. Doktorica je strpljivo odgovarala na pitanja učenika te se nadamo da je ovom radionicom nestao i strah od posjeta stomatologu ako je kod nekog djeteta bio prisutan, ističu iz Osnovne škole Braća Radić.