Utorak, 23. travnja 2024.

Virje će narednog vikenda biti domaćin velike završnice turnira Prvenstva Hrvatske za djevojčice

Ekipa Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja koja je prije dva tjedna suvereno osvojila skupinu A na poluzavršnom turniru U-13 u Dubrovniku bit će domaćin velike završnice turnira Prvenstva Hrvatske za djevojčice.

Uz Podravac iz Virja u završnici Prvenstva Hrvatske na terenu Školsko-sportske dvorane Virje snage će odmjeriti ŽKK Ragusa Dubrovnik, ŽKK Šibenik i ŽKK Trešnjevka 2009 Zagreb.

U subotu 29. veljače nas tako očekuju polufinalni dvoboji između Trešnjevke i Raguse u 16:00 sati te domaćina Podravca i ekipe Šibenika u 18:00 sati. Utakmica za treće mjesto će se igrati u nedjelju 1. ožujka u 12:00 sati, dok će pobjedničke ekipe odlučivati o prvaku Hrvatske za 2020. godinu od 14:00 sati.

Potvrda kontinuiranog rada s mlađim dobnim kategorijama u virovskoj košarci pokazuju priznanja koja su klubu uručena u četvrtak, 20. veljače 2020. godine u đurđevačkom Hotelu Picok prilikom svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama za 2019. godinu u našoj županiji, a u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije. Naime, u kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe nagrada je pripala mlađekadetskoj ekipi Rukometnog kluba Podravka Vegete, a u kojoj je ekipa ŽKK Podravca bila nominirana čak dva puta i to u dobnim kategorijama U-12 i U-13 s osvojenim 2. i 3. mjestom u Hrvatskoj prošle godine.

Prošle godine ekipa Trešnjevke je mlade Virovke u utrci za zlatnu medalju izbacila u polufinalnoj utakmici, a sada je stiglo vrijeme za obrat. Stoga pozivamo roditelje, braću i sestre, bake i djedove da nam se pridruže u nadolazećem vikendu i zdušno podrže djevojčice u ostvarenju još jednog nevjerojatnog sportskog uspjeha za naše Virje koje će i dalje nositi epitet najkošarkaškijeg sela u Hrvatskoj ususret 20. godišnjici organiziranog loptanja pod obručem, poručili su iz ŽKK Podravac Virje.

zatvori