Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Vijeće potvrdilo: Robert Čimin ostaje na čelu Muzeja grada Koprivnice

Robert Čimin nastavit će obnašati funkciju ravnatelja Muzeja grada Koprivnice, potvrđeno je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Diplomirani arheolog i viši kustos rodom iz Virja na toj će funkciji biti i sljedeće četiri godine. Mandat mu započinje 16. travnja ove godine.

Čimin je bio jedini kandidat za tu poziciju koju, prema Statutu Muzeja grada Koprivnice, imenuje i razrješuje Gradsko vijeće i to na prijedlog Upravnog vijeća koje je obvezno pribaviti mišljenje Stručnog vijeća.

“Stručno vijeće je na 78. sjednici održanoj dana 18.2.2020. godine razmotrilo natječajnu dokumentaciju te je jednoglasno podržalo prijedlog kandidat Roberta Čimina za izbor i imenovanje ravnatelja Muzeja grada Koprivnice i podržalo njegov izneseni program rada u nadolazećem četverogodišnjem razdoblju”, stoji u službenom aktu Dnevnog reda 22. sjednice Gradskog vijeća.

Nakon Stručnog vijeća, kandidaturu je prihvatilo i Upravno vijeće, a potom zaključno i Gradsko vijeće.

– Iza njega ostaje uspješan mandat u kojemu je napravljen veliki iskorak u radu i funkcioniranju Muzeja grada Koprivnice. Puno smo napravili na polju digitalizacije, a konačno smo napravili i veće iskorake na području kulturne infrastrukture, tu bih spomenuo Galeriju Mijo Kovačić. Svakodnevno se radi na nečem novom, a dobivamo i puno pohvala. Posebno mi je drago da smo se u ovom mandatu vratili našim korijenima. Nikad se unazad dva desetljeća nije toliko radilo na tome da učimo o tome kako se Podravina rodila, kako se razvijala i zato kapa do poda Robertu – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjoj sjednici.

Podsjetimo, ulogu ravnatelja Čimin obnaša od 16. travnja 2016. godine kada je na tom mjestu zamijenio Marijana Špoljara.

zatvori