Petak, 22. rujna 2023.

Meteorolozi upozoravaju: Nova runda jakog vjetra stiže u ponedjeljak

Ovaj put bit će to južina, a ne sjeverac

Prije nekoliko dana jak sjeverni vjetar prouzročio je dosta nevolja diljem Koprivnice i okolice. Za sutra meteorolozi najavljuju nove olujne udare, no ovoga puta iz drugog smjera.

Tako prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak, 10. veljače glasi:

Promjenjivo, vjetrovito i još toplije. Ujutro će mjestimične kiše biti na sjevernom Jadranu i u gorju, krajem dana i drugdje. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak kao i u unutrašnjosti gdje će biti i olujnih udara. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8 na kopnu, od 7 do 11 °C na obali i otocima. Najviša dnevna između 11 i 16 °C.

Meteoalarm je ovoga puta za naše krajeve izdao žuto upozorenje (prošli put je bilo narančasto). U opisu stoji:

Mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra, osobito na sjeveru područja. Najjači udari vjetra 65-90 km/h. BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

U ponedjeljak će biti promjenjivo oblačno s mogućim sunčanim razdobljima. Nešto kišice moguće je već u jutarnjim satima, ali krajem poslijepodneva ili navečer izgledni su pljuskovi koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Puhat će jak jugozapadni vjetar; najveću snagu doseći će sredinom dana i u prvom dijelu poslijepodneva, kasnije će oslabjeti. Zahvaljujući južini bit će i toplije pa će temperatura lako doći do 15 stupnjeva.