Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Održana godišnja skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Koprivnice

Članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Koprivnice u subotu su u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održali godišnju skupštinu.

Ispred Grada Koprivnice skupštini su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

– Tema antifašizma je jako važna u ovome trenutku te, nažalost, ne bi trebala biti samo usputno spomenuti događaj u sklopu građanskog odgoja ili povremeno obrađivana na satovima povijesti u školama. Sretna sam zbog činjenice da u našeg gradu nije tako jer se u našim školama velikim zalaganjem profesora, nastavnika i učenika pridaje velika pozornost antifašizmu – rekla je Ostriž.

Tijekom programa prikazan je i kratki dokumentarni film “Od Danice do Auschwitza” koji je nastao tijekom prošlogodišnjeg putovanja koprivničkih gimnazijalaca u sklopu projekta “Vlak sjećanja 2019.”, zajedno s profesorom Zoranom Pintarićem i višim kustosom Muzeja grada Koprivnice Draženom Ernečićem.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Udruge Rade Prosenjak, u ime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik UABE Križevci Ivan Knok te potpredsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Anica Desnica.

zatvori