Izvor: koprivnica.hr
Knjiga kratkih priča “Niska crnih bisera” Zdenke Čavić predstavljena je jučer u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Autoričine priče okupljenima su čitali zamjenica ravnatelja Knjižnice i čitaonice Mladen Kerstener u Ludbregu Edita Kutnjak Zlatar, ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat i vrsna čitateljica ludbreške knjižnice Đurđa Kokanović. Predstavljanju knjige u ime Grada Koprivnice nazočila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, uz koju je bio i ravnatelj koprivničke knjižnice Karlo Galinec.

Organizatori poručuju da najnovija knjiga koprivničke književnice Zdenke Čavić govori o zamkama i iskušenjima, zastranjivanju, razornim strastima, neprilagođenosti, kobnim pogreškama koje vode u propast, a ponekad i u smrt. Njezine kratke priče govore o događanjima između sna i jave, mogućem scenariju naše (daleke) budućnosti, došljacima, čudnim fikcijama, području između svjesnog i nesvjesnog, znatiželji koja odvodi u okultna i opasna stanja uma. Govore o sazrijevanju, prijateljstvu, iskušenju i boli, susretu s neminovnim gubicima, traganju za boljim sutra te putovanju kroz život, stjecanju spoznaja, afirmaciji, starosti i mudrosti koja na kraju sve prožima i sabire i donosi plodove.

Izvor: koprivnica.hr