Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tradicionalni hrvački turnir u Koprivnici odgođen zbog koronavirusa

Tradicionalni međunarodni hrvački turnir ‘Zlatni pijetao’ koji se trebao održati 7. ožujka odgođen je do daljnjega, izvijestio je Hrvački klub Podravka.

Premda za sada ne postoji nikakva uputa nadležnih službi o obvezi otkazivanja međunarodnih manifestacija, prateći događanja oko epidemiološke situacije u zemlji, kao i u okolnim zemljama iz kojih je već najavljen dolazak na turnir u Koprivnicu, vodstvo kluba odlučilo je odgoditi turnir.

“Osjećamo moralnu obvezu, ali i odgovornost da ovom mjerom prevencije turnir odgodimo kako bismo smanjili rizik unosa i širenja bolesti u našoj populaciji. Dodamo li tome da je hrvanje kontaktni sport i da su najavljene ekipe iz zemalja već zahvaćenim virusom, apsolutno smo svjesni mogućih posljedica”, poručuju iz kluba te dodaju da, premda je organizacija ovogodišnjeg turnira ušla u završnu fazu i potrošena su znatna sredstva, vjeruju da su donijeli ispravnu odluku.

Datum održavanja turnira bit će objavljen naknadno, nakon što se situacija s koronavirusom stabilizira.

“Zlatni pijetao” međunarodni je hrvački turnir grada Koprivnice koji Hrvački klub Podravka organizira svake godine od 2004., prvog vikenda u ožujku. Do sada je imao 16 izdanja, a godišnje okuplja više od 350 natjecatelja iz zemlje i inozemstva.

zatvori